Ηλεία

Η εποχή της… πρόσχωσης στο Αλιευτικό Παλουκίου – Αδύνατο να δουλέψουν οι επαγγελματίες ψαράδες

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΙΑΥΛΟΣ

Στο «ίδιο έργο θεατές» οι αλιείς στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου, αφού για πολλοστή φορά από τότε που κατασκευάστηκε το καταφύγιο, με την πρώτη έντονη βροχόπτωση και με αυξημένα… μποφόρ, ο δίαυλος έκλεισε!

Πλέον οι 20 περίπου επαγγελματίες ψαράδες αδυνατούν να βγουν από το λιμανάκι για να ψαρέψουν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, οι αλιείς σταμάτησαν να βγαίνουν για ψάρεμα. Από τη Δευτέρα, που οι καιρικές συνθήκες έγιναν καλές και επιχείρησαν να βγουν από το καταφύγιο, αντελήφθησαν ότι ο δίαυλος είχε υποστεί και πάλι πρόσχωση.

Τον περασμένο Ιούλιο έγινε η τελευταία εκβάθυνση του διαύλου από ειδικό μηχάνημα. Από τότε και μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι ψαράδες δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα, μιας και δεν είχε κάνει άσχημο καιρό και κυρίως με δυνατούς ανέμους.

Μιλώντας χθες στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων κ. Μάκης Κρινάς, εξέφρασε την απόγνωση των ψαράδων, οι οποίοι δεν μπορούν να δουλέψουν, ζητώντας παράλληλα να προχωρήσει το θέμα της μελέτης για την οριστική λύση με το θέμα των προσχώσεων: «Δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Με την πρώτη κακοκαιρία, συμβαίνει το ίδιο πράγμα.

Είναι αδύνατον να βγούμε έξω από το λιμανάκι. Κάποιες φορές, με μεγάλη προσοχή και κίνδυνο να πάθουμε ζημιά κάποιοι βγαίναμε. Αυτή την φορά δεν γίνεται με τίποτα. Κάνουμε έκκληση στον δήμο, να ασχοληθεί με το θέμα, να ανοίξει ο δίαυλος και να λυθεί το θέμα με την μελέτη, για  να μην έχουμε κάθε χρόνο τα ίδια.

Είμαστε σε απόγνωση…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η διοίκηση του συλλόγου θα επιδιώξει συνάντηση με την δημοτική αρχή.

Όλη η επικαιρότητα