Σπίτι & Διακόσμηση

Η ζωγραφική στον τοίχο και άλλα μυστικά διακόσμησης που λίγοι γνωρίζουν

Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας για διακόσμηση πολλές φορές κάνουμε αναφορά στα ίδια και τα ίδια δεδομένα ακόμα και όταν πρόκειται για καινούργιες τάσεις. Υπάρχουν όμως κάποιες ιδιαίτερες τεχνικές που όχι μόνο μπορούν να μεταμορφώσουν ένα χώρο και να αλλάξουν τη διάθεσή μας αλλά πραγματικά να δώσουν μια πρωτότυπη αίσθηση που σπάνια θα δεις σε κάποιο άλλο σπίτι. 

Αν θέλετε λοιπόν να ξεχωρίσετε με τις επιλογές σας και να κάνετε άπαντες να απορούν «μα πώς το σκέφτηκε» αυτό, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις.

Πειραματιστείτε με τη ζωγραφική στο χώρο. Είναι μια πολύ pop διάσταση της διακόσμησης που ταιριάζει σε νεαρές αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες. Μη σας τρομάζει η ιδέα του σχεδίου σε έναν τοίχο, υπάρχουν επαγγελματίες τοιχογράφοι σπιτιών στους οποίους αξίζει να απευθυνθείτε αν θέλετε να ζείτε σε ένα σπίτι γεμάτο με χρώμα.

Παίξτε με τα σχήματα. Η ασσυμετρία είναι ένα μυστικό διακόσμησης που λίγοι γνωρίζουν πώς να το αξιοποιήσουν. Τα αποτελέσματα σίγουρα θα αρέσουν σε όσους δεν έχουν κλασσικό στυλ και προτιμούν πιο πρωτοποριακές ιδέες. Μη διστάσετε να συνδυάσετε διαφορετικές επιφάνειες μεταξύ τους, όπως απαλά υφάσματα με αλουμίνιο λόγου χάρη…

Δοκιμάστε τη μονοχρωμία. Επιλέξτε ένα πολύ έντονο χρώμα και πρωτοτυπήστε. Ειδικά στην περίπτωση που ένα δωμάτιο είναι σκοτεινό, το κόκκινο ή το κίτρινο έντονο χρώμα θα το κάνει να φαίνεται πιο ευήλιο. Μπορείτε επίσης, να επιλέξετε και ηλεκτρικές συσκευές στον ίδιο τόνο.

Οι ταπετσαρίες δεν είναι αναγκαστικά μόνο για το σαλόνι ή για την κρεβατοκάμαρα και δε χρειάζεται να έχουν πάντα φλοράλ σχέδια. Ένα μυστικό που θα ανανεώσει “νεκρούς” χώρους στο σπίτι, όπως διαδρόμους και μικρά χωλ είναι να τοποθετήσετε μονόχρωμες ταπετσαρίες που μπορεί αν εκτείνονται μέχρι και το ταβάνι του σπιτιού. Μπορείτε επίσης, να δοκιμάσετε και wallpaper με διαβάθμιση αποχρώσεων όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Τα wallpaper αυτά είναι ιδανικά και για παιδικά δωμάτια. Μπορούν να κάνουν τους χώρους να μοιάζουν παραμυθένιοι.

Όλη η επικαιρότητα