Υγεία

Η ηγεσία του υπ. Υγείας κάλεσε σε εγρήγορση δ/κτες ΥΠΕ και Νοσοκομείων – Καρβέλης: Ετοιμότητα και σκληρή δουλειά

Αλλεπάλληλες συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και όλων των νοσοκομείων της χώρας πραγματοποιήθηκαν χθες, έχοντας ως βασικό τους στόχο να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις υγειονομικές δομές για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19.

Κατά την έναρξη των εργασιών, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως το ΕΣΥ θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε ενδεχόμενο, παρότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει τέτοια ανάγκη.

Επιπλέον, ζήτησε από τους Διοικητές να συνεχίσουν τη σκληρή και αποτελεσματική δουλειά με όλες τις δυνάμεις, εφιστώντας την προσοχή τους στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε στους διοικητές νοσοκομείων πως είναι απαραίτητο ακόμα και ο τελευταίος εργαζόμενος στο ΕΣΥ να τηρεί κατά γράμμα τις οδηγίες των εγκυκλίων του Υπουργείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Συστήματος Υγείας. Η νέα υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, αφού υποστήριξε πως αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να βρίσκεται στην οικογένεια του Υπουργείου Υγείας, τόνισε πως σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας είναι απαραίτητη η συνεχής επικοινωνία όλων των φορέων και δεσμεύτηκε για άμεση συνεργασία με τους Διοικητές στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει σωστός συντονισμός ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος αναφέρθηκε στις διαδικασίες κατανομής των ειδικευομένων νοσηλευτών στα ΤΕΠ και στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ζήτησε τη συνεργασία των διοικητών των νοσοκομείων στο έργο των ΚΟΜΥ, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή αποτελούν τον εκτελεστικό βραχίονα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΚΑΒ- Be S.Α.F.Ε., που είχε ως στόχο την εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού στη διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού στις υγειονομικές δομές της νησιωτικής χώρας και υπογράμμισε τη σημασία της συστηματικής και έγκαιρης επικοινωνίας με στόχο την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Στα υπόψη και οι ανάγκες ιατρών

Για τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μίλησε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος τόνισε πως ήταν μια ενημέρωση-εκπαίδευση όλων των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και των νοσοκομείων της χώρας για τα επικαιροποιημένα σχέδια που πρέπει να έχουν στα νοσοκομεία τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο τώρα το καλοκαίρι όσο και μετέπειτα. Τέλος, ο κ. Καρβέλης ερωτώμενος και για το αν τέθηκε ζήτημα ενίσχυσης των νοσοκομείων της περιφέρειας τόσο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού όσο και για μελλοντικές ανάγκες τους, σημείωσε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει τις θέσεις που απαιτείται ενίσχυση των νοσοκομειακών μονάδων και αναμένεται να λάβει αποφάσεις σε μεταγενέστερες συσκέψεις που θα οριστούν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα.

Όλη η επικαιρότητα