Ηλεία Πολιτισμός

«Η ισχύς εν τη ενώση» για τον Πολιτισμό – Συνεργασία δήμου Ήλιδας με τις 3 θεατρικές ομάδες της πόλης

Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ

Το πρώτο «βήμα» στον σχεδιασμό που γίνεται για την χρήση του Πολιτιστικού Πολυχώρου Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, έγινε χθες το μεσημέρι κατά την συνεργασία του επιστημονικού συνεργάτη του δημάρχου Ήλιδας σε θέματα Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Βασίλη Καψή με εκπροσώπους θεατρικών ομάδων της πόλης, ενόψει και της νέας σεζόν από τον φθινόπωρο, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημία του κορονοϊού.

«Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών και προετοιμασιών για τις δουλειές που προγραμματίζουν οι θεατρικές ομάδες της πόλης», δήλωσε ικανοποιημένος ο κ. Β. Καψής, ο οποίος πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι: «Άλλωστε, στον σχεδιασμό αυτό βασική μας φιλοσοφία να αναπτύσσεται στα πρότυπα της βιώσιμης ανάπτυξης και το βασικό σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι να μιλάμε μόνο με αριθμούς και αποτελέσματα, αλλά να μιλάμε και με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας όπως εκφράζεται μέσω αυτών των θεατρικών ομάδων».

Συνεχίζοντας επεσήμανε: Εμείς θα είμαστε πάντα αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών που προσφέρουν πολιτισμό. Αυτός ο χώρος με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει είναι να φιλοξενήσει τις πολιτιστικές δομές του δήμου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις θεατρικές ομάδες που εθελοντικά συμμετέχουν στις δράσεις του δήμου. Για μένα είναι πολύ συγκινητικό και μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αυτά τα παιδιά να έρχονται και να πρσφέρουν μεγάλη βοήθεια στον να επιτελέσουμε αυτό το έργο και τις διάφορες προσπάθειες που γίνονται στον χώρο του πολιτισμού».

Χάρης Κότσιφας: Θεατρική Ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη Καψή και τον δήμο Ήλιδας που είχαν την πρωτοβουλία να βρεθούμε οι τρεις θεατρικές ομάδες της πόλης μας για να συνεργαστούμε, γιατί πιστεύω σκοπός και των τριών μας είναι η άνοδος του Πολιτισμού στον δήμο μας.

Με την σκέψη ότι και οι τρεις ομάδες παράγουν τον Πολιτισμό στην πόλη μας, είναι ευχάριστο να βρεθούμε μαζί, να ανταλλάξουμε απόψεις, να δούμε την συνεργασία που μπορούμε να έχουμε, γιατί πιστεύω ότι οι τρεις ομάδες της πόλης μας πρέπει να συνεργάζονται για να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα και να είμαστε και οργανωμένοι».

Τάσος Φραγκιάς: Θεατρική Ομάδα Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας

«Ξεκινήσαμε με πρωτοβουλιά του Βασίλη Καψή έναν σχεδιασμό και έναν προγραμματισμό για τις επόμενες δράσεις μας, όσο αυτό είναι εφικτό με τις παρούσες συνθήκες και να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, να συνεννοηθούμε όλες οι θεατρικές ομάδες της πόλης με την συνεργασία του δήμου, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, να προσφέρουμε και να προάγουμε όσο μπορούμε τον Πολιτισμό στην περιοχή μας».

Θοδωρής Δανίκας: Σύλλογος Θεάτρου & Πολιτισμού στη Σκηνή «Αποχρώσεις»

«Ευχαριστούμε πολύ και τον δήμο Ήλιδας που μας στηρίζει και τον Βασίλη Καψή. Ευχόμαστε την φετινή χρονιά να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε όσα συνέβησαν με τον κορονοϊό, ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε και να προάγουμε τον Πολιτισμό, που τόσα χρόνια και οι τρεις ομάδες το κάνουμε πιστεύω όσο καλύτερα μπορούμε.

Εύχομαι να συνεχίσουμε αρμονικά και ομαδικά όλοι μαζί για το καλό της πόλης μας».

 

Όλη η επικαιρότητα