Ηλεία

Η Καλίδονα αποχαιρέτησε τον Παντελή Μπατζανίδη

Η Καλίδονα, χθες στον Άγιο Γεώργιο αποχαιρέτησε τον Παντελή Μπατζανίδη για το ταξίδι του που δεν έχει γυρισμό.

Έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με το χωριό, όμως γνωρίζοντας το μαγεύτηκε και αποφάσισε να ζήσει εκεί μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Σύλλογος Καλίδονας “Σάρενα”, Τριανταφυλλιά Νιάρχου έγραψε χαρακτηριστικά για τον Παντελή Μπατζανίδη:

Ο Αείμνηστος Παντελής δεν είχε καμία σχέση με το χωριό μας. Μια απλή επίσκεψη πριν 28 χρόνια ήταν η αφορμή να εγκατασταθεί με την εκλεκτή σύζυγό του Άννα στο χωριό μας. Μαγεύτηκαν με τη θέση και με την απεριόριστη θέα που είχε η Καλίδονα. Αγόρασαν σπίτι και κτήμα και έκτοτε τα παιδιά του και τα εγγόνια βρίσκονταν συχνά στο χωριό μας. Η παρουσία τους, μας έκανε όλους να αισθανόμαστε υπερηφάνεια που βρίσκονταν ανάμεσά μας, αυτοί οι εξαιρετικοί άνθρωποι. Στην πορεία εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν μέλη στο Σύλλογο. Η Γενική Συνέλευση δέχθηκε την εισήγηση του τότε ΔΣ και τους ανακήρυξαν επίτιμα μέλη. Πάντα μπροστά σε όλες τις δραστηριότητες και διαδικασίες. Δημιούργησαν άριστες κοινωνικές σχέσεις και φίλιες με όλους τους κατοίκους του χωριού μας, έφεραν τα πολιτικά τους δικαιώματα στην Καλίδονα. Το συγκινητικό για όλους μας ήταν ότι διάλεξαν και για την τελευταία τους κατοικία την Καλίδονα.

Δυστυχώς πάντα ματαιότητα τα ανθρώπινα. Το τέλος του ανθρώπου είναι σαν τη γενιά των φύλλων άλλα πέφτουν και άλλα φυτρώνουν. Δεν αποχαιρετάμε το πνεύμα και την ψυχή σου. Θα είσαι πάντα ανάμεσά μας με τις όμορφες αναμνήσεις που έχουμε

Ευχόμαστε στην εκλεκτή Άννα στα παιδιά του και στα εγγόνια του κουράγιο, υπομονή, υγεία να τον θυμούνται πάντα, και να κρατήσουν ζωντανή την παρουσία του στο χωριό μας, και ο Χριστός να τον έχει δίπλα του στον ευλογημένο παράδεισο Ας είναι ελαφρύ το χώμα που διάλεξε να τον σκεπάσει..»

 

Όλη η επικαιρότητα