Ηλεία

Η καραντίνα στρέφει τον κόσμο στις διαδικτυακές αγορές (VIDEO)

Ξαφνικά μπαίνοντας στην καθημερινότητά μας ο κορωνοϊός και η ζωή μας σε καραντίνα, απλές καθημερινές ανάγκες πήραν άλλη διάσταση.

To απλό και αυτονόητο του “βγαίνω για ψώνια” έπαψε να είναι αυτονόητο, δεν είναι εύκολο, ενώ ενδέχεται να είναι και λιγότερο ασφαλές.

Διαπιστώνουμε πως δεν μπορούμε να βγούμε χωρίς άδεια μετακίνησης και μαθαίνουμε να ζούμε διαφορετικά.

Έτσι λοιπόν λόγω του καθολικού lockdown όλο και περισσότεροι καταναλωτές, επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια τους με το πάτημα –στην κυριολεξία- ενός κουμπιού!

Μπορεί τα ρολά των καταστημάτων να έχουν κατέβει, με τη βοήθεια ωστόσο της τεχνολογίας μέσα από τα eshop και τα social media, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους από την άνεση του σπιτιού τους…

Από ρούχα μέχρι παπούτσια και καλλυντικά, με ένα “κλικ”, φτάνουν στην πόρτα μας, με το ηλεκτρονική εμπόριο να σημειώνει αύξηση τουλάχιστον 134% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο…

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι πως τα e-shop προσθέτουν στο πελατολόγιο τους και νέους πελάτες που στο παρελθόν δεν είχαν προχωρήσει σε αυτή την επιλογή.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το στοιχείο ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η αξία του μέσου «καλαθιού», της αξίας της μέσης, online, παραγγελίας που πραγματοποιούν οι καταναλωτές.

Αλέξανδρος Αθανασόπουλος – Ιδιοκτήτης “Athanasopoulos Cosmetics”

«Είμαστε εδώ για τους καταναλωτές, να βοηθήσουμε όπως μπορούμε σε μια δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τα καταστήματά μας να παραμένουν κλειστά. Μέσα από τα eshop και τα social media δίνουμε την ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους -ό,τι χρειάζονται- από το σπίτι τους, μέσα από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή τους και η παραγγελία τους να πηγαίνει στο σπίτι τους μέσω κούριερ. Αυτό που παρατηρούμε, είναι ότι η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη… Ο κόσμος έμαθε να ψωνίζει από το διαδίκτυο κι από το προηγούμενο lockdown. Σίγουρα είναι καλό για τις επιχειρήσεις να ψωνίζει ο κόσμος μέσα από τα ηλεκτρονικά μας καταστήματα γιατί έτσι υπάρχει και μια κίνηση. Σε καμμία περίπτωση οι πωλήσεις των eshop δεν φτάνουν αυτές των φυσικών καταστημάτων. Όσο για το δεύτερο lockdown, σας επιχειρήσεις, μας πάει πάρα πολύ πίσω γιατί χάνουμε τζίρους καθημερινώς και φυσικά ένα κατάστημα έχει αρκετά έξοδα.»

 

Γιώτα Αγγελοπούλου – Ιδιοκτήτρια “Romina Shopping Center”

«Τα eshop έχουν στηθεί αρκετά καλά και η αλήθεια είναι πως βοηθούν σημαντικά την κίνηση  για μια επιχείρηση. Υπάρχει κόσμος που ούτως ή άλλως ψώνιζε από το ίντερνετ όποτε είναι εξοικειωμένος αλλά υπάρχει και κόσμος που τώρα μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία και σε αυτή τη φιλοσοφία -κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας. Σίγουρα ο κόσμος που εργάζεται έχει ανάγκη από ρούχα και θα κάνει τις αγορές του σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που είναι στο σπίτι και δεν τα χρειάζονται και τόσο. Ο καιρός ωστόσο δεν βοηθά για να πουλήσουμε πιο χειμερινά ρούχα όπως μπουφάν και πανωφόρια και πιστεύω όταν θα αλλάξει και θα σφίξουν τα  κρύα, θα αυξηθεί και η κίνηση -έστω στα eshop. Τώρα, το shopping therapy βοηθά όσο να ναι και την ψυχολογία του καταναλωτή, οπότε τώρα σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, είναι αρκετοί αυτοί που κάνουν τα ψώνια τους για να αλλάξει η διάθεση τους. Το lockdown νούμερο δύο, έχει πάει αρκετά πίσω τις επιχειρήσεις και είναι δεδομένο ότι με ένα καλοκαίρι στην ουσία που δουλέψαμε, δεν μπορούμε να βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας. Δεν χάνουμε το κουράγιο μας και την ελπίδα μας όμως και ευχόμαστε να βγούμε γρήγορα νικητές από όλο αυτό και να επιστέψουμε και πάλι στην κανονικότητά μας.»

Όλη η επικαιρότητα