Ηλεία

Η πρόεδρος του «Υγεία για Όλους» για μαθητές ρομά: Οι γονείς να μην φοβούνται…

Την διαβεβαίωση ότι τα παιδιά-μαθητές σε σχολεία της Ηλείας, που ανήκουν σε κοινωνική ομάδα με συγκεκριμένα Πολιτισμικά χαρακτηριστικά, έχουν υποβληθεί στους απαραίτητους εμβολιασμούς έδωσε, μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ, η πρόεδρος της Εταιρείας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους», Ελένη Σωτηροπούλου.

Η κα Σωτηροπούλου με ιατρικό συνεργείο του «Υγεία για Όλους» και με την συνδρομή του Κέντρου Κοινότητας και του δήμου Πύργου, βρέθηκαν χθες στην πλατεία Μεταξά –στα Χαλκιάτικα-  πραγματοποιώντας εμβολιασμούς. Η ίδια τόνισε πως «Εμβολιάζουμε παιδιά ρομά, στην 6η επίσκεψη που πραγματοποιούμε στο νομό Ηλείας. Πήγαμε στην Αμαλιάδα, στη Γαστούνη και βρεθήκαμε και στον Πύργο. Η οργάνωση από το Κέντρο Κοινότητας και το δήμο Πύργου είναι εξαιρετική, όπως και στους άλλους δήμους που πήγαμε.

Ήρθαμε πάλι στην Ηλεία εν όψει της νέας σχολικής περιόδου και θα ξανάρθουμε σε δυο περίπου μήνες για τις επαναληπτικές δόσεις με πιο πολλά εμβόλια, ειδικά πνευμονιόκκοκου και μηνιγγιτιδοκόκκου που πρέπει να γίνουν λόγω του Covid -19. Συνολικά έχουν εμβολιαστεί 11.800 παιδιά, με το 90% από αυτά να είναι παιδιά ρομά. Στην Δυτική Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 3.000 παιδιά. Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός είναι κάτι πού σημαντικό που προασπίζει την υγεία αυτών των παιδιών. Να τονίσω επίσης πως οι γονείς που τα παιδιά τους πάνε στο σχολείο πως δεν πρέπει να φοβούνται αφού τα παιδιά αυτά είναι πραγματικά κατοχυρωμένα. Δεν υπάρχει κίνδυνος και κανένας φόβος… είναι όλα εμβολιασμένα.

Παράλληλα κάνουμε ιατρικές παρεμβάσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καρδιολογικό, γυναικολογικό, ενδοκρινολογικό, οφθαλμολογικό έλεγχο κ.α.

Στην Ηλεία έχουμε ακόμα επισκεφθεί περιοχές όπως το Γούμερο, η Ανδρίτσαινα, Σιμόπουλο κ.α., ενώ προγραμματίζουμε με τους δήμους Πύργου και Ήλιδας να πάμε όπου υπάρχει ανάγκη να παρέμβουμε, σε ορεινές κυρίως περιοχές».

 

Όλη η επικαιρότητα