Πολιτική

Η Σακελλαροπούλου σε δομή ανήλικων μεταναστών

Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες, επισκέφθηκε σήμερα το Δεύτερο Σπίτι (HOUSE2) του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων στην Αθήνα.

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Αρεταίος.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον χώρο από τη Διευθύντρια Δήμητρα Αδαμαντίδου. Ενημερώθηκε από τη συντονίστρια του ξενώνα Ειρήνη Χαζάπη για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών στην ελληνική κοινωνία και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς πολλά από αυτά έχουν ένα ιδιαιτέρως επιβαρυμένο ιστορικό και είναι εξαιρετικά ευάλωτα.
Σακελλαροπούλου: Υποχρέωση της κοινωνίας η φροντίδα κατατρεγμένων παιδιών
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η προστασία και η φροντίδα κατατρεγμένων παιδιών είναι υποχρέωση κάθε κοινωνίας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι στοιχειώδες καθήκον μας, πρόσθεσε, να δώσουμε στα ξεριζωμένα αυτά παιδιά τη δυνατότητα να επουλώσουν τις πληγές τους και μια προοπτική αξιοπρεπούς ζωής. Η κυρία Σακελλαροπούλου συνάντησε, ανά ομάδες τριών ατόμων, τα δεκαπέντε παιδιά 6 έως 18 χρόνων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ιράν, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο και με τη βοήθεια διερμηνέα συνομίλησε μαζί τους. Τα παιδιά την ευχαρίστησαν για τα δώρα που τους πρόσφερε και της έδωσαν, με τη σειρά τους, τις ζωγραφιές που είχαν κάνει για να τιμήσουν την επίσκεψή της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα