Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Η συνάντηση Μητσοτάκη- Φαρμάκη μπορεί να φέρει επίσκεψη;

Στο Μαξίμου και στο πρωθυπουργικό γραφείο θα βρεθεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης όπου θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αν και υπάρχουν αρκετά αγκάθια…όσον αφορά κυρίως την Ηλεία.

Για αυτό και μία επίσκεψη στην περιοχή που εκκρεμεί από τον Φεβρουάριο έχει πάρεi παράταση χρόνου, αφού ακόμα δεν είναι σε θέση να ανακοινώσουν κάτι σημαντικό για τα μεγάλα έργα όπως είναι ο δρόμος Πύργου Πάτρας…

Ιδιαίτερα μετά και την ουσιαστική παύση της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Σχολών με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καταλαβαίνουν από το Μαξίμου πως η παρουσία του Πρωθυπουργού στη Δυτική Ελλάδα δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη εκτός και αν η κάθοδός του σταματήσει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Από την άλλη η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα της καθημερινότητας δεν χωρεί ολιγωρίες στην υλοποίηση κυβερνητικών πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν να γίνει με όσο το δυνατόν ομαλότερο τρόπο.

Στα πλαίσια αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προγραμματίσει να περιοδεύσει στην Κρήτη, ενώ το επιτελείο του επεξεργάζεται ανάλογες εξορμήσεις και σ’ άλλες Περιφέρεις της χώρας, χωρίς να θεωρείτε απίθανο να περιληφθεί σε αυτές και η Δυτική Ελλάδα.

Αυτό θα διαφανεί από το αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα έχει σήμερα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου κύκλοι του Μαξίμου δεν αποκλείουν να ανακοινωθεί και ημερομηνία κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στη Δυτική Ελλάδα.

Εκείνο όμως που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιτελείς του Πρωθυπουργού είναι το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας που υπάρχει στην Ηλεία, λόγω της ανεπαρκούς λειτουργίας του νοσοκομείου Πύργου και των προβλημάτων με την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων ιατρών, της στασιμότητας που υπάρχει στο θέμα του δρόμου Πάτρας- Πύργου και του κλεισίματος των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γεγονός που τον καθιστά ως το μοναδικό νομό που υπάρχει στην Ελλάδα, ο οποίος δεν διαθέτει πανεπιστημιακές σχολές. Για αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, όπως λένε πληροφορίες, που υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση μιας περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Δυτική Ελλάδα η Ηλεία πρέπει να μείνει εκτός προγράμματος, δείχνοντας για ακόμα μία φορά τις προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στο νομό.

Όλη η επικαιρότητα