Ηλεία

Η 7η Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Αλφειό Επιταλίου και το Σύλλογο Γυναικών

Παρά τις συνθήκες που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του κορωνοϊού, η 7η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσαν χθες ο ΑΟ Αλφειός Επιταλίου και ο Σύλλογος Γυναικών Επιταλίου γνώρισε σημαντική επιτυχία για ακόμα μια φορά και βοήθησε στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος Επιταλίου.

Η αιμοδοσία έλαβε χώρα στα γραφεία της ομάδας του ΑΟ Αλφειού Επιταλίου στο κέντρο της κοινότητας. Η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών παρά την κατάσταση με τον κορωνοϊό ήταν άκρως ικανοποιητική, καταφέρνοντας μέχρι και το μεσημέρι να συγκεντρώσουν συνολικά 15 πολύτιμες μονάδες αίματος σε μια εποχή δύσκολη.

Για ακόμα μια φορά η συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου ήταν καταλυτική, ενώ ορισμένοι από τους πολίτες που δεν κατάφεραν να δώσουν αίμα κλήθηκαν από τις υπεύθυνες του Σταθμού να δώσουν το παρόν τις επόμενες μέρες στο Νοσοκομείο Πύργου προκειμένου να αιμοδοτήσουν.

«Το αίμα δε δωρίζεται, χαρίζεται»

Για τη σημασία της αιμοδοσίας μίλησε η Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Αίματος Επιταλίου Αγγελική Ξύδη, που κάλεσε τους πάντες να δίνει λίγο από το χρόνο τους για να προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Συγκεκριμένα είπε: «Άλλη μια αιμοδοσία, η 7η κατά σειρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιτάλιο από το Σύλλογο Γυναικών Επιταλίου και την ομάδα του Αλφειού Επιταλίου. Ευχαριστούμε την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου που βρέθηκε στο Επιτάλιο και όσους μπόρεσαν φυσικά να δώσουν το παρόν μιας και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοϊού ο κόσμος φοβάται. Το αίμα δε δωρίζεται, χαρίζεται. Πέντε λεπτά από το χρόνο σας για να δώσετε αίμα είναι ικανή να δώσει ζωή στους συνανθρώπους σας. Παρακαλούμε όλο τον κόσμο να δίνει ελάχιστο από το χρόνο του για αυτή την πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης».

«Διαδικασία ακίνδυνη και ανώδυνη»

Η γιατρός του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου  Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη τόνισε πως η αιμοδοσία στο Επιτάλιο κύλησε αρκετά καλά και αρκετοί αιμοδότες και αιμοδότριες έσπευσαν να δώσουν λίγο από το αίμα τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εξήρε το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι εθελοντές αιμοδότες, σημειώνοντας πως όσο υπάρχει επάρκεια αίματος τόσο λιγότερη ταλαιπωρία υφίστανται αυτοί που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Επιθυμία όλων είναι να υπάρχει μεγάλος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών, μιας και όπως υπογράμμισε η κ. Ζαχαριαδάκη η διαδικασία είναι ακίνδυνη και ανώδυνη, ενώ παράλληλα γεμίζει και τον αιμοδότη με θετικά συναισθήματα από την προσφορά ενός σημαντικού στοιχείου όπως είναι το αίμα. Τέλος, στάθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν πάντα στο Σταθμό Αιμοδοσίας λόγω των πολλών ασθενειών, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως χρειάζεται λίγη παραπάνω κινητοποίηση του κόσμου για να βοηθήσει το συνάνθρωπό του να γίνει καλά όσο το δυνατόν συντομότερα.

Όλη η επικαιρότητα