Ηλεία

Η Greenpeace σε Κατάκολο και Πύργο: Φυσικός πλούτος ή πετρέλαιο;

Την αντίθεσή τους τόσο στο σχεδιαζόμενο έργο των εξορύξεων υδρογονανθράκων (Υ/Α) στο Κατάκολο αλλά και στο νέο αντιπεριβαλλοντικό νόμο που επιτρέπει εξορύξεις Υ/Α ακόμα και σε περιβαλλοντικά προστατευόμενες ζώνες της χώρας, εξέφρασαν μέλη της Greenpeace το Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης σήκωσαν πανό μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο όπου έχει ανακοινωθεί ότι θα στηθεί η ράμπα για τις εξορύξεις Υ/Α στο Κατάκολο (κοντά στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού).

Λίγες ώρες αργότερα στην κεντρική πλατεία του Πύργου οι ακτιβιστές άπλωσαν ένα τεράστιο πανό μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Στο πανό εικονιζόταν το πρόσωπο του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη ενώ υπήρχε γραμμένο το ερώτημα «Κε Χατζηδάκη, Φυσικός πλούτος ή πετρέλαιο;».

Στη συνέχεια τα μέλη της Greenpeace μαζί με μέλη της «Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας», «σήκωσαν» κι άλλα πανό ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, ενώ διένειμαν στους πολίτες έντυπο υλικό.

Όλη η επικαιρότητα