Ηλεία

Χ. Μπούρας: Θέλουμε καθηγητές και ενίσχυση των Σχολών

Σημαντική συζήτηση για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία είχαν σε τηλεδιάσκεψη χθες το πρωί ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας και οι συνεργάτες του με τους βουλευτές της Ηλείας, έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα προσφέρουν βιωσιμότητα στα τμήματα που διαθέτει ο νομός μας.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους η ανάγκη ενίσχυσης των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας προκειμένου αυτά να λειτουργήσουν ομαλά και με τις κατάλληλες συνθήκες για το προσωπικό και τους φοιτητές. Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν οι προσλήψεις διδακτικού προσωπικού/ μελών Δ.Ε.Π. που για φέτος είναι μονάχα 12 και αναμένονται πιθανόν το επόμενο διάστημα ακόμα 12, με την Ηλεία να διεκδικεί ένα μεγάλο μέρος αυτών μιας και τα πανεπιστημιακά της ιδρύματα είναι υποστελεχωμένα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπούρας δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η εν λόγω αποδυνάμωση των σχολών αυτών προήλθε από τον νόμο Γαβρόγλου, που έδωσε το δικαίωμα στους καθηγητές να μετακινούνται όπου επιθυμούσαν με αποτέλεσμα να μην επιλέγει κανείς τις πόλεις της Αμαλιάδας και του Πύργου, ενώ έδωσε τον λόγο του πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου όλη αυτή η κατάσταση να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό. Επισημάνθηκε ακόμα πως έχει συσταθεί μια επιτροπή που ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα των Πανεπιστημίων, ενώ τόνισε πως η πρόθεσή του είναι να διατηρηθούν τα τμήματα όπως είναι και να λειτουργήσουν με σωστό και υπεύθυνο τρόπο.

Όσον αφορά τους βουλευτές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης άκουσαν προσεκτικά τις προθέσεις του νέου πρύτανη για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο μας, ενώ του έκαναν και διάφορες προτάσεις που αφορούν στην αναβάθμιση και τη στελέχωση των σχολών σε Αμαλιάδα και Πύργο.

Όλη η επικαιρότητα