Ηλεία

Θετικός στον κορωνοϊό αστυνομικός του Α.Τ. Πύργου

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας αστυνομικός του Α.Τ. Πύργου. Ο άνδρας, ο οποίος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, νοσεί με ήπια συμπτώματα.

Πέντε συνάδελφοι του, με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή, εξετάστηκαν προληπτικά χθες, ενώ, από την Αστυνομική Διεύθυνση Πύργου, έχει ζητηθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να πραγματοποιηθούν περισσότερα τεστ στην υπηρεσία.

Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον διευθυντή της υπηρεσίας, όπου συζητήθηκαν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης θετικών κρουσμάτων covid, σε αστυνομικά τμήματα.

Ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αναμενόταν στις 5 Νοεμβρίου, όμως ο προγραμματισμένος δειγματοληπτικός έλεγχος, δεν πραγματοποιήθηκε.

Σε δήλωση του στο Patrisnews, o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος, είπε τα εξής:

«Δυστυχώς με ανακοίνωση του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν από δυο μέρες, αναβάλει όλες τις άδειες του αστυνομικού προσωπικού. Διαμαρτυρόμαστε για αυτή την ενέργεια, καθώς υπάρχει ανάγκη για ξεκούραση του αστυνομικού προσωπικού που είναι επιφορτισμένο και συνάδελφοι δεν έχουν λάβει τις άδειες του 2019 καθώς και το προηγούμενο διάστημα υπήρξε πάγωμα των συγκεκριμένων αδειών. Ζητάμε από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει τους αστυνομικούς στο έκτακτο επίδομα covid που δόθηκε την προηγούμενη φορα σε όλα τα μέλη της πολιτικής προστασίας που ανήκουν στο ίδιο υπουργείο με τους αστυνομικούς, διότι οι αστυνομικοί είναι σκληρά εργαζόμενοι και δοκιμάζονται στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και το φιλότιμο έχει και τα όρια του».

Όλη η επικαιρότητα