Ηλεία

Θλίψη στο Χάβαρι για τον 34χρονο αλεξιπτωτιστή, Κώστα Μελιγκώνη

Ακούστε το άρθρο

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Χάβαρι η «είδηση» του θανάτου του 34χρονου αλεξιπτωτιστή ΕΠΟΠ λοχία Κώστα Μελιγκώνη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την νυχτερινή άσκηση στην οποία συμμετείχε την Πέμπτη στα Μέγαρα και ο οποίος κατάγονταν από το Χάβαρι.

Ο άτυχος αλεξιπτωτιστής ανήκε στην Μονάδα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και σύμφωνα με τις ενδείξεις λόγω των δυνατών ανέμων βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης. Αφότου χάθηκαν τα ίχνη στήθηκε μια μεγάλη «επιχείρηση» για τον εντοπισμό του, με τις πληροφορίες να μιλούν ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη περίπου στις 10 το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Κ. Μελιγκώνης εντοπίστηκε τα ξημερώματα και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Ο πρόωρος θάνατος του άτυχου 34χρονου έχει προκαλέσει από χθες το πρωί θλίψη στο Χάβαρι, αφού ο ίδιος παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, διατηρούσε επαφή με το χωριό.

Μάλιστα, συχνά, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, επισκέπτονταν την περιοχή και είχε αναπτύξει από παιδί δεσμούς φιλίας. Ο πατέρας του κατάγεται από το Χάβαρι και η μητέρα του από το Σώστι και είναι ο μικρότερος από τους δύο γιους της οικογένειας. Διέμενε στη Ν. Φιλαδέλφεια και η κηδεία του θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγ. Ευθυμίας, ενώ θα ταφεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Η εφ. «Πατρίς» και το Patrisnews, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Επίσημη ανακοίνωση για τον τραγικό θάνατο του Κ. Μελιγκώνη, εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, η οποία αναφέρει: «Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ.Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Όλη η επικαιρότητα