Ελλάδα

Θρίλερ στα νερά του Σαουθάμπτον: Ο Έλληνας καπετάνιος που αντιμετώπισε πειρατές – Το μήνυμα Τζόνσον

Ακούστε το άρθρο

Είναι 26 Οκτωβρίου και η Μεγάλη Βρετανία ζει στον ρυθμό του κορωνοϊού, μέχρι την στιγμή που το SOS του Έλληνα καπετάνιου σημαίνει συναγερμό.

Το τάνκερ Nave Andromeda έχει ξεκινήσει από το Λάγος της Νιγηρίας στις 4 Οκτωβρίου, με προορισμό το Σαουθάμπτον. Το ταξίδι μοιάζει ήρεμο, ο καπετάνιος ανεβάζει φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα από το ηλιόλουστο κατάστρωμα.

Ξαφνικά μετά από 22 μέρες ταξιδιού το αίμα παγώνει. Το ελληνόκτητο πλοίο λίγο πριν δέσει στο Σαουθάμπτον βρίσκεται υπό την απειλή πειρατείας.

Ο πλοίαρχος Αντώνης Πέρρος εντοπίζει ξένα πρόσωπα στο πλοίο του. Τι έχει συμβεί; Πως ανέβηκαν; Τι θέλουν; Οι προθέσεις τους δεν είναι φανερές. Πώς θα σώσει το πλοίο και το πλήρωμά του;

Η ναυτοσύνη του, παίρνει το πάνω χέρι, η εμπειρία του τον καθοδηγεί, χωρίς σκέψη, πριν προλάβει να βάλει την λογική να δράσει, το ένστικτο μιλάει. Πρέπει να σώσει τα 22 μέλη του πληρώματος. Άμεσα απομονώνει τους εισβολείς σε ανοιχτό χώρο του καταστρώματος. Καλεί σε βοήθεια.

Στην Αγγλία χτυπάει συναγερμός. Η φρεγάτα HMS Richmond στρέφει προς το πλοίο. Προσεγγίζουν 4 ελικόπτερα με 40 κομάντος και ελεύθερους σκοπευτές. Από θαλάσσης 16 κομάντος με φουσκωτά φτάνουν στο πλοίο. Η εντολή είναι μία. Είναι απόρρητη η αποστολή, πάρτε πίσω το πλοίο.

Αποθέωση για τον Έλληνα καπετάνιο

Οι Βρετανοί αποθεώνουν τον Αντώνη Πέρρο, τον ηρωικό Έλληνα πλοίαρχο, λένε πως έσωσε το πλήρωμά του και το πλοίο, στρέφοντας το αντίθετα στον άνεμο και σβήνοντας τα φώτα για να γίνει πιο εύκολη η επιβίβαση των κομάντο.

Μέσα στο σκοτάδι οι κομάντο πετούν σκοινιά και ανεβαίνουν στο πλοίο. Τα δελτία ειδήσεων με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν το θρίλερ που είναι σε εξέλιξη. Τα νερά της Μάγχης βράζουν.

Σε εφτά λεπτά η αποστολή τελειώνει. Οι Νιγηριανοί παραδίδονται. Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον θα μιλήσει για το θρίλερ στα νερά του μεγαλύτερου νησιού της Ευρώπης.

Η εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda θα σπεύσει να ευχαριστήσει όλες τις βρετανικές αρχές που συμμετείχαν στην επιχείρηση καθώς και τον ηρωικό πλοίαρχο και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου για την υποδειγματική τους ανταπόκριση και ηρεμία σε μια δύσκολη κατάσταση.

via

Όλη η επικαιρότητα