Κόσμος

Θρίλερ στην Τσεχία- Τα κρεματόρια έχουν γεμίσει με νεκρούς λόγω κορωνοϊού (Σκληρές εικόνες)

Ακούστε το άρθρο

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Τσέχικης Δημοκρατίας, ένα από τα μεγαλύτερα κρεματόρια της χώρας που βρίσκεται στην πόλη Οστράβα έχει γεμίσει από το μεγάλο αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό.

Την περασμένη εβδομάδα τα αυτοκίνητα των γραφείων τελετών δε σταματούσαν να φέρνουν φέρερτα και μάλιστα κάθε λίγα λεπτά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η New York Post σε ρεπορτάζ της, όσα μετέφεραν νεκρούς από τη νόσο covid- 19 είχαν πάνω τους και τη σχετική ταμπέλα προκειμένου το προσωπικό του κρεματορίου να είναι πολύ προσεκτικό.

Οι Αρχές πλέον βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς η υπάρχουσα δομή δεν μπορεί να ανταποκριθεί πια στις ημερήσιες ανάγκες και με την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα τον τελευταίο καιρό τα πράγματα φαίνονται πως θα χειροτερέψουν πολύ. “Όλο αυτό που ζούμε είναι πολύ άσχημο”, αναφέρει η Katerina Sebestova μια εκ των αντι-δημάρχων της πόλης, “κανείς στην πόλη μας δεν έχει ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Οι νεκροί που παραλαμβάνουμε έχουν αυξηθεί κατά 60% μέσα σε ένα έτος μόνο”, δηλώνει, γεμάτη με ανησυχία.

Η Τσεχία είναι μια χώρα περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων που μέχρι τώρα, αριθμεί περίπου 794,740 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 12,621 θανάτους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το περασμένο φθινόπωρο και συγκεκριμένα ο μήνας Νοέμβριος ήταν η πιο “φονική” περίοδος και παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Όλη η επικαιρότητα