Γ Εθνική

Θ. Ανδριόπουλος (Προπονητής Αίαντα Γαστούνης): «Η Πολιτεία ας ασχοληθεί και με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όχι μόνο με τη Super League»!

Ο προπονητής του Αίαντα Γαστούνης, Θοδωρής Ανδριόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον Δημήτρη Μανωλάκη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Κορινθίας «Ηλέκτρα 98,8».

Ο Αμαλιαδίτης τεχνικός, ο οποίος έχει υπάρξει προπονητής και στην Κορινθία  και συγκεκριμένα στο Δερβένι, μίλησε, για τις δύσκολες συνθήκες που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:

«Δυστυχώς, όσο κρατάει αυτή η αποχή, μας πάει πολύ πίσω. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα μαγαζί “ανοίγω και καθαρίζω”, οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προετοιμαστούν με την ομάδα, ώστε να μην έχουν προβλήματα, διότι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς πρέπει να τους έχουμε έτοιμους, θέλουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα θεμιτό αγωνιστικό επίπεδο, είμαστε ερασιτέχνες, δεν είμαστε ομάδες Super League όπου υπάρχουν τα πάντα, υπάρχει το ιατρικό τιμ, η επιστήμη έχει μπει πολύ στο ποδόσφαιρο. Εμείς, πάμε με γνώμονα κάποιες παραμέτρους, μαζί με τον γυμναστή μου, τον κ. Νιπεργιάλη, που ασχολείται πάρα πολύ για το πώς να έχουμε τους ποδοσφαιριστές σε ετοιμότητα. Σίγουρα τους έχουμε δώσει ένα πρόγραμμα, αλλά θέλει το χρόνο του»!  Ο Θ. Ανδριόπουλος αναφέρθηκε και το πώς βλέπει το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρο με τις συνθήκες που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός: «Θεωρώ πως όλα αυτά τα μέτρα που πάρθηκαν, πάρθηκαν οριζόντια και δεν πάρθηκαν σε κάθε κοινωνική τάξη ανάλογα. Δηλαδή, δεν μπορούμε να λέμε στον ηλεκτρικό μπαίνουμε με μάσκα και από την άλλη εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε έστω στην ύπαιθρο προπόνηση. Είναι δύσκολο το καταλαβαίνω και σε κάποια πράγματα έχουν δίκιο, αλλά αυτό δεν μπορεί να μείνει εκτός… Υπάρχει και το άλλο, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οι παράγοντες, οι οποίοι είναι ήρωες καθώς δεν έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, δεν θα μπορούν στο μέλλον να ανταπεξέλθουν όλοι, αφού αυτό το διάστημα δεν δουλεύουν και δεν εισπράττουν. Με αυτό που γίνεται, αγώνες χωρίς φιλάθλους, θεωρώ πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έχει μεγάλους κλυδωνισμούς και δεν ξέρω μήπως ξεκινήσει σε μια φάση που ήταν πριν πάρα πολλά χρόνια. Φοβάμαι το πώς θα ξεκινήσει, πόσες ομάδες θα κατέβουν με αυτές τις συνθήκες; Πώς; Χωρίς φιλάθλους; Είναι πολλά τα ερωτήματα και πρέπει η Ε.Π.Ο., η οποία εισπράττει από τα σωματεία, να βοηθήσει. Εγώ θα έλεγα να μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές το τεστ, για να βλέπουμε ότι είμαστε όλοι καλά και να γίνονται προπονήσεις. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ο πνεύμονας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θεωρώ πως η Πολιτεία πρέπει να το δει το θέμα πιο σχολαστικά, να καλέσει τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, να συζητήσουν και να δώσει βαρύτητα, όχι μόνο στη Super League, αλλά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, διότι μέσα σε αυτό ζουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Ζουν οι ποδοσφαιριστές που παίρνουν ένα μικρό χαρτζιλίκι, ζουν οι προπονητές, οι διαιτητές, οι παρατηρητές, ζουν τουριστικά γραφεία που μεταφέρουν τις ομάδες. Είμαστε 150 σωματεία, μια μικρή οικονομία και πρέπει να τη δουν κι αυτή. Μόνο οι παράγοντες πληρώνουν, τις κάρτες, τις μεταφορές, τις διαιτησίες και δεν παίρνουν τίποτα, ούτε από τα εισιτήρια πλέον. Πώς θα συντηρηθούν οι ομάδες, είναι πολύ δύσκολο και φοβάμαι πολύ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…».

Όλη η επικαιρότητα