Ένθετα Σπίτι & Διακόσμηση

Ιδέες για να τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου – Πώς να το κάνετε παραμυθένιο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ίσως ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού μας, είναι το μέρος το παιδί μας δημιουργεί, διαβάζει, μαθαίνει και εξελίσσει τη φαντασία του. Οι αναμνήσεις που θα έχει από αυτό θα είναι ανεξίτηλες σε όλη του τη ζωή.

Πώς μπορείτε να κάνετε το παιδικό δωμάτιο να μοιάζει όσο πιο όμορφο και ζεστό γίνεται;

Ιδού μερικές προτάσεις.

Δώστε χαρά στο χώρο βάζοντας αυτοκόλλητα στους τοίχους με τα αγαπημένα του καρτούν. Είναι ό, τι πιο διασκεδαστικό για ένα παιδί και κάνει το δωμάτιο να μοιάζει πιο χαρούμενο από ποτέ. Προσέξτε όμως, στην επιλογή τους. Τα αυτοκόλλητα τοίχου πρέπει να είναι εύκολα στην αποκόλλησή τους. Καλό είναι να τα αγοράζετε από μεγάλα και αξιόπιστα καταστήματα γιατί πολλές φορές αφήνουν σημάδια στον τοίχο που είναι δύσκολο να βγουν μετά.

Αν ο χώρος είναι μικρός, πράγμα που συμβαίνει συχνά στα ελληνικά σπίτια, προτιμήστε ένα εναέριο κρεβάτι που συνήθως τοποθετείται πάνω από το γραφείο. Συμβουλευτείτε έναν καλό ειδικό επίπλων ώστε να είναι απόλυτα ασφαλές και να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης του παιδιού και αξιοποιήστε τα λίγα τετραγωνικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να είστε βέβαιοι πως και το παιδί θα χαρεί πολύ αυτή τη περίεργη διακόσμηση!


Φτιάξτε ένα playroom. Τα παιδιά αρέσκονται πολύ σε μικρές σκηνές μέσα στα οποία μπορούν να παίζουν και να νιώθουν σαν να βρίσκονται σε ένα μικρό μυστηριώδες καταφύγιο αποκλειστικά δικό τους! Αν έχετε αγοράκι μπορείτε να δημιουργήσετε μια γωνιά αθλητικών δραστηριοτήτων όπου θα μπορεί να κάνει τη γυμναστική του. Όσοι το δοκίμασαν διαπίστωσαν πως το παιδί ξετρελάθηκε.

Όσο και περίεργο αν σας φαίνεται, τα χρώματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του παιδιού. Υποστηρίζεται πως τα απαλά χρώματα κάνουν τα παιδιά να είναι πολύ πιο συνεργάσιμα και ήρεμα στην καθημερινότητά τους.

Οι χρωματικές αποχρώσεις που θα επιλέξετε για να βάψετε το δωμάτιο του παιδιού σας θα το βοηθήσουν να εκφραστεί καλύτερα προσφέροντας του χαρά, ξεγνοιασιά και ηρεμία. Έχοντας χρωματική ισορροπία στο δωμάτιο, τα παιδιά γίνονται πιο συνεργάσιμα, δεν έχουν επιθετικές τάσεις και αναπτύσσονται καλύτερα πνευματικά. Γαλάζιο, απαλό ροζ, πράσινο ανοιχτό θεωρούνται ιδανικά για ένα παιδικό δωμάτιο.

Από την άλλη μεριά το σκούρο μπλε και το κόκκινο είναι εντελώς απαγορευτικά μιας και δημιουργούν μια κάποιου είδους σύγχυση! Το λευκό είναι επίσης ένα χρώμα που δεν πρέπει να προτιμάτε γιατί κάποιοι υποστηρίζουν πως ενισχύει συναισθηματικά κενά.

Μια ακόμα πολύ ωραία ιδέα που θα χαρίσει παραμυθένιο ύπνο στο παιδί, είναι τα φωτιστικά που διαχέουν φωτισμό σε όλο το δωμάτιο. Διατίθενται στα καταστήματα δεν κοστίζουν πολύ και προσφέρουν ηρεμία το βράδυ στο παιδί σας.

Η ακαταστασία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του παιδικού δωματίου. Φροντίστε να εξασφαλίσετε αποθηκευτικά μικρά έπιπλα, για να βάζετε εκεί τα παιχνίδια του και φτιάξτε ράφια στον τοίχο για να βάζετε όλα όσα πετά στο πάτωμα.

Μπορείτε να επιλέξετε ακόμα και ραφάκια σε πρωτότυπα σχήματα και να δώσετε μια άλλη αίσθηση στο χώρο.

Όλη η επικαιρότητα