Ηλεία

Ικανοποίηση Ηλ. Ξανθούλη για τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου του Πύργου στο κλείσιμο των καταστημάτων

«Μόνο αν ενωθούμε, θα κερδίσουμε»

Ικανοποιημένος, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κος Ηλίας Ξανθούλης, από τη συμμετοχή του Εμπορικού κόσμου, στην απόφαση να κλείσουν χθες μία ώρα νωρίτερα (στις 13.00 αντί για τις 14.00) τα καταστήματα, ως μία ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια κάποιων κέντρων, να απαξιώσουν την παιδεία στην Ηλεία και να οδηγήσουν στο κλείσιμο των πανεπιστημιακών τμημάτων που υπάρχουν τόσο στον Πύργο, όσο και στην Αμαλιάδα.

Ο κος Ξανθούλης τόνισε ότι τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και όλοι οι επαγγελματίες του Εμπορικού κόσμου ενημερώθηκαν μόλις το βράδυ της Πέμπτης για τη χθεσινή δράση, αλλά παρ’ όλα αυτά η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη.

Τόνισε δε για άλλη μία φορά, ότι για να μπορέσει ο Πύργος και η Ηλεία γενικότερα να ξεφύγουν από την σημερινή υπανάπτυξη, θα πρέπει όλοι οι φορείς να συνταχθούν και να ακολουθήσουν μία κοινή γραμμή.

«Αν είμαστε όλοι ενωμένοι, θα κερδίσουμε περισσότερα, γιατί θα μας φοβούνται» τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Ξανθούλης.

Αναλυτικά η δήλωση του για τη χθεσινή δράση του Εμπορικού κόσμου στον Πύργο ήταν η εξής:

«Αν δούμε σε πόσο χρονικό διάστημα προετοιμάστηκε η δράση, μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από την συμμετοχή του Εμπορικού κόσμου του Πύργου. Η ενημέρωση ουσιαστικά ξεκίνησε από χθες (σ.σ. προχθές) το μεσημέρι. Τώρα για τις μελλοντικές δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε θα πρέπει να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους φορείς και θα δούμε. Εμείς σαν εμπορικός σύλλογος έχουμε την εξής άποψη. Αυτή τη στιγμή βαλλόμαστε από παντού, έχουμε χάσει ότι έχουμε χάσει, γιατί είμαστε διασπασμένοι. Δηλαδή δεν ακολουθούσαμε όλοι μία κοινή γραμμή. Πρέπει όλοι οι φορείς για να πετύχουμε κάτι, να ακολουθήσουμε αυτή την κοινή γραμμή. Αν δουν ότι είμαστε ενωμένοι θα κερδίσουμε, γιατί θα φοβηθούνε. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού, και πάντα θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Πρέπει όμως να συνταχθούμε Όλοι σε μία γραμμή. Είναι αυτό που ζητάμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, τη θέσπιση δηλαδή μιας ομάδας που θα παρακολουθεί θα διεκδικεί και θα συντονίζει. Πρέπει αυτό να γίνει επιτέλους όχι μόνο για τον Πύργο, αλλά για όλο το νομό».

Στάση εργασίας και πανό από τους εργαζόμενους στο δήμο Πύργου

Στην κινητοποίηση για τα Πανεπιστημιακά τμήματα συμμετείχε και ο σύλλογος Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως που πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας 9από τις 12 έως τις 3 μμ) χθες. Μάλιστα την συμπαράσταση της στην κινητοποίηση εξέφρασε και το ΔΣ της ΠΟΕ – ΟΤΑ ενώ ο σύλλογος ανάρτησε και πανό έξω από το Πολύκεντρο του δήμου Πύργου

«Στεκόμαστε δίπλα από κάθε δίκαιο αίτημα για την περιοχή μας. Τέτοιο αίτημα αποτελεί η συνέχιση λειτουργίας των δυο Πανεπιστημιακών τμημάτων τόσο στον Πύργο όσο και στην Αμαλιάδα. Λέμε όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση του νομού μας», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος.

Όλη η επικαιρότητα