Αθλητισμός

Ιταλία: Αποκλείστηκε από την Ομοσπονδία πυγμάχος λόγω ναζιστικών τατουάζ

Ο Μαροκινός μετανάστης πυγμάχος, από τον οποίο ηττήθηκε ο Μικέλε Μπρόιλι, έδωσε «γροθιά» στον φασισμό

Τα ναζιστικά τατουάζ του Μικέλε Μπρόιλι προκάλεσαν κατακραυγή – Ο ίδιος αποβλήθηκε από την Ιταλική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ενώ ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα σε βάρος του.

Το περασμένο Σάββατο, μάλιστα, είχε ηττηθεί από Μαρονικό μετανάστη σε αγώνα πυγμαχίας.

Αποβλήθηκε από την Ιταλική Ομοσπονδία Πυγμαχίας ο Μικέλε Μπρόιλι, ο πυγμάχος με τα ναζιστικά τατουάζ που προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή. Στον αγώνα που έδωσε και έχασε το περασμένο Σάββατο, ο αντίπαλός του, ένας Μαροκινός μετανάστης, δήλωσε ότι ένιωσε «αηδία» όταν «είδε τα τατουάζ στο σώμα του Μπρόιλι να υμνούν τον ναζισμό».

Ο πυγμάχος από την Τεργέστη τέθηκε σε αναστολή λόγω τατουάζ του, ενώ η Ιταλική Ομοσπονδία Πυγμαχίας έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere Della Serra, ο αθλητικός Εισαγγελέας ζήτησε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο να εφαρμόσει το προληπτικό μέτρο αναστολής συμμετοχής του πυγμάχου σε οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι το τέλος της έρευνας. Το Δικαστήριο δέχθηκε την αναφορά και ως εκ τούτου, Μπρόιλι αποβάλλεται από όλες τις αγωνιστικές, κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, έως ότου ολοκληρωθεί ο πειθαρχικός έλεγχος, ενώ καλείται να απολογηθεί.

Τα ναζιστικά τατουάζ του Μπρόιλι ήταν ήδη γνωστά στο χώρο του μποξ στην Ιταλία. Το Φεβρουάριο του 2020 προκλήθηκαν και πάλι αντιδράσεις επειδή επιλέχθηκε μια φωτογραφία του πυγμάχου για μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος Ardita (του οποίου η Μπρόιλι είναι μέλος) υπό την αιγίδα του δήμου Τεργέστης.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις ο σύλλογος αναγκάστηκε να αφαιρέσει την εικόνα του Μπρόιλι από την αφίσα.

Ο αγώνας του περασμένου Σαββάτου όπου ο Μπρόιλι ηττάται από τον Μαροκινό πυγμάχο:

Όλη η επικαιρότητα