Πολιτισμός

«Ιφιγένεια εν ταύροις» στο 31ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Η αίγλη του παρελθόντος ζωντάνεψε στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας

«Μάγεψε» το κοινό με τη σκηνοθετική λιτότητα και με το σεβασμό στο αρχαίο κείμενο

Στιγμές μοναδικές, στιγμές βγαλμένες από τις παλιές καλές μέρες του παρελθόντος, ζει ξανά το κοινό του Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας, το οποίο κατέκλισε από νωρίς τα πέντε διαζώματα του Αρχαίου Θεάτρου. Οι θεατές με τα απαραίτητα μαξιλαράκια στα χέρια (απαραίτητα γιατί στο αρχαίο θέατρο κάθονται στο έδαφος, όπως στην Αρχαιότητα) τήρησαν με ευλάβεια τα μέτρα ασφαλείας για τη πανδημία του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις υποδείξεις των εθελοντών της θεατρικής ομάδας ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ, οι οποίοι για μια ακόμα φορά διέπρεψαν στην οργανωτική λειτουργία του θεάτρου.

default

Οι συντελεστές της παράστασης μετέφεραν το διαχρονικό και πανανθρώπινο χαρακτήρα της Ιφιγένειας, με τα κορυφαία ταλέντα της σύγχρονης σκηνής να αποδίδουν τη δραματικότητα και την πλοκή του έργου, παρουσιάζοντας με ευσυναίσθηση το ανθρώπινο περιεχόμενό του.

Η θαυμάσια παράσταση του Γιώργου Νανούρη, επιφύλασσε μια μοναδική θεατρική εμπειρία για το κοινό με τη σκηνοθετική του λιτότητα και το σεβασμό στο αρχαίο κείμενο.  Η υποβλητική, φωτεινή παρουσία της Χαρούλας Αλεξίου ήταν μια σημαντική θεατρική στιγμή, «μάγεψε» το κοινό, με φωνή βαθιά, καθαρή, βγαλμένη από την ψυχή, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει και να μαγέψει τους Θεατές.

Ξεκίνησε και η προπώληση για τον ΟΡΕΣΤΗ στις 7 Αυγούστου

Ο ΟΡΕΣΤΗΣ του Ευριπίδη είναι η επόμενη παράσταση του 31ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας το Σάββατο 7 Αυγούστου 9.30 το βράδυ.

Στο ρόλο του Ορέστη ο εξαιρετικός Άρης Σερβετάλης, ενώ δίπλα του πρωταγωνιστεί ένας λαμπερός θίασος ηθοποιών που ξεχωρίζουν για τις ερμηνευτικές τους ικανότητες μεταξύ των οποίων: η Μαίρη Μηνά ως Ηλέκτρα, ο Πάνος Βλάχος ως Μενέλαος, ο Γιώργος Ψυχογιός ως Τυνδάρεως, ο Αιμιλιανός Σταματάκης ως Πυλάδης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου ως Ωραία Ελένη, ο Ζερόμ Καλουτά ως Φρύγας.

Συμμετέχουν οι Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Άλκηστις Ζιρώ, Νίκη Λάμη, Ιωάννα Λέκκα, Δανάη Μουτσοπούλου, Ματίνα Περγιουδάκη, Ελίζα Σκολίδη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Φοιτητικό και άνω των 65 ετών 17€. Γενική είσοδος 20€.

Όλη η επικαιρότητα