Περίεργα

Κάνουν μασάζ με φίδια στο πρόσωπο και το σώμα! Ανατριχιαστικές εικόνες

Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι όταν ακούμε τη λέξη φίδι ταρασσόμαστε. Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που τα χρησιμοποιούν για τη χαλάρωσή τους! Όπως μας γνωστοποιεί το πρακτορείο Reuters ένα σπα στο Κάιρο χρησιμοποιεί 28 διαφορετικά είδη… φιδιών προκειμένου να ξεκουράσει τους πελάτες του και να απομακρύνει την ένταση από το σώμα τους.

Όσοι το δοκιμάζουν δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες του! H διαδικασία έχει ως εξής: οι επισκέπτες επιλέγουν ποια μη δηλητηριώδη φίδια θέλουν ξαπλώνουν και εκείνα σέρνονται στην πλάτη τους και το πρόσωπό τους και κάνουν τη δουλειά.

Σύμφωνα με τους θεραπευτές του συγκεκριμένου χώρου τα φίδια μπορούν να ανακουφίσουν τους μύες, να τους ξεκουράσουν και να μειώσουν τον πόνο σε διάφορα σημεία του σώματος. Ανάμεσα στις ευεργετικές επιδράσεις του φιδο- μασάζ συγκατελέγεται και η καλή κυκλοφορία του αίματος που επιτυγχάνεται με την τριβή όπως και η απελευθέρωση των ενδορφινών, των ορμονών εκείνων δηλαδή, που προσφέρουν ευεξία και χαρά.

Όλα αυτά πάντα, σύμφωνα με την εκδοχή των ιδιοκτητών του spa οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν την εικόνα που έχει ο κόσμος για τα συγκεκριμένα ερπετά και προσπαθούν να τον πείσουν να μη τα φοβάται.

Το Reuters έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο που καταγράφει το μασάζ. Ο θεραπευόμενος δηλώνει πως ενώ στην αρχή ένιωθε φόβο, στη συνέχεια ανακουφίστηκε και αναζωογονήθηκε, το άγχος και η ένταση έφυγαν τελείως στην πορεία της διαδικασίας.

Όλη η επικαιρότητα