Αχαϊα

Κάτω Αχαΐα-Επέτειος Ελληνικής Επανάστασης: Απογοήτευση και αντιδράσεις για το στολισμό

Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΜΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η επέτειος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης γιορτάστηκε με λαμπρότητα και υπερηφάνεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι φετινοί εορτασμοί της τόσο σπουδαίας επετείου μας βρήκαν όλους αντιμέτωπους με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας ,σε συνθήκες εγκλεισμού και κοινωνικής απομόνωσης. Οι εορτασμοί για το λόγο αυτό είχαν διαφορετικό ύφος. Όλες οι πόλεις πανελλαδικά- κι όχι μόνο- απέτισαν φόρο τιμής σημαιοστολίζοντας, φωταγωγώντας τις πόλεις από άκρη σε άκρη τονώνοντας με τον τρόπο αυτό εν μέσω πανδημίας και το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων.

Εξαίρεση αποτέλεσε αδικαιολόγητα ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας όπου σε κανένα σημείο της πόλης της Κάτω Αχαΐας δεν υπήρξε κανένας σημαιοστολισμός πουθενά.. στις εισόδους της πόλης , στην ανάπλαση μα ούτε στο κεντρικότερο σημείο της πόλης στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου.

Η δημοτική αρχή περιορίστηκε στην πλατεία Δημοκρατίας και μόνο βάζοντας κάποια μόνο στοιχεία στα 2/3 της πλατείας αφού ακόμη και ο κεντρικός πεζόδρομος δεν είχε στολιστεί, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Το σημαντικότερο κτίριο της πόλης ,το Δημαρχείο, όπως και το Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» ούτε το ελάχιστο..δε φωταγωγήθηκαν στα πλαίσια των εορτασμών…

Το δε ανήκουστο και επαίσχυντο..στο Δημαρχείο μας κυμάτιζαν σημαίες σκισμένες ,στο δε Πολιτιστικό από τα 20 τον αριθμό σποτάκια λειτουργούσαν μόνο τα 6..(γεγονός που συμβαίνει εδώ κι έναν χρόνο –ίσως και περισσότερο-πόση ακόμη αδιαφορία από τον Πρόεδρο του ΟΤΑΔ για το κτίριο στολίδι της πόλης(σε καμία γιορτή κι αργία: Πάσχα,Τ’Αγιαννιού,Χριστούγεννα 2020 δε φρόντισε για την αντικατάσταση των λαμπτήρων…ίσως περιμένει να καούν όλα μαζί για να κάνει συνολική αντικατάσταση!!!).
Και αφού «γιορτάσαμε τόσο ένδοξα και περίτρανα» την τόσο σπουδαία επέτειο στο Δήμο μας ,την επόμενη ημέρα η Δημοτική αρχή αφαίρεσε τον ελάχιστο στολισμό από την πλατεία Δημοκρατίας.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στις έδρες των πρώην Δήμων( Λουσικά, Σαγαίικα και Λάππα) όπου ούτε εκεί φωταγωγήθηκαν τα πρώην Δημαρχεία..

Εκτός από την Διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανωσε η Δημοτική αρχή την παραμονη στις 24-03-2021, δυστυχώς τίποτε άλλο.

Κανείς δεν φρόντισε για το αυτονόητο;;;
Ντροπή και θλίψη…

Η παρουσία τελετάρχη; ποιο το νόημα ορισμού του; Ποιες οι αρμοδιότητες του; πως ακριβώς πραγματώθηκαν;

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή στο σύνολό της οφείλουν μια σοβαρή εξήγηση στους δημότες και μια συγνώμη για την απαξίωση της σπουδαιότερης επετείου για το Ελληνικό Έθνος, ένα γεγονός σημαντικό που έχουμε την ευτυχία να ζήσουμε οι Έλληνες , τη συμπλήρωση των 200 χρόνων ελευθερίας, κάτι ανεπανάληπτο χρονικά..
Αυτή την δημοτική αρχή θέλουμε; Σε καμία περίπτωση δε μας αξίζει αυτή…!!

Όλη η επικαιρότητα