Ηλεία

Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία στον δήμο Πηνειού

Ακούστε το άρθρο

Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία ιδρύεται στον Δήμο Πηνειού με βασικό μέλημα του Προγράμματος την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παναγούλιας τόνισε μεταξύ άλλων: «Κατόπιν της πρότασης του ΕΔΔΥΠΠΥ, ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ -ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ για ένταξη του Δήμου μας στη νέα Δημοτική Δομή των ΚΕΠ Υγείας σας παραθέτουμε τη συνοπτική περιγραφή της λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας που σκοπό έχουν την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας προς τους δημότες, προτείνουμε τη συντήρηση του λογισμικού συστήματος και τις επιπλέον υπηρεσίες, που έχουν δημιουργηθεί και εγκατασταθεί από το ΕΔΔΥΠΠΥ στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο έληξε.

Με τη λήξη του προγράμματος, το ΕΔΔΥΠΠΥ συνεχίζει την υποστήριξη των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων μέσω της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας, που λειτουργεί στην έδρα στο Μαρούσι. Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει τόσο την παραχώρηση της χρήσης του λογισμικού στο Δήμο μας, όσο και την παροχή επιπλέον υπηρεσιών από την Κεντρική Δομή του ΕΔΔΥΠΠΥ».

Όλη η επικαιρότητα