Ηλεία

Κ.Υ. Πύργου: Κάλεσμα του νέου υπεύθυνου Χρ. Μαργαρίτη – «Να ενημερωθεί καλύτερα ο κόσμος και να έρθει να εμβολιαστεί»

Χρήστου Μαργαρίτη

Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα έχουμε αλλαγή στη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Πύργου, με τον κο Χρήστο Μαργαρίτη να έχει αναπληρώσει τον κο Γιάννη Παρασκευόπουλο, που συνταξιοδοτείται.

Η εφημερίδα “Πατρίς” βρέθηκε χθες στο Κέντρο Υγείας Πύργου και μίλησε με τον κο Μαργαρίτη, ο οποίος κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, προκειμένου να χτίσουμε σύντομα το απαραίτητο τείχος ανοσίας, απέναντι στον ιό του covid 19 και να μην φοβούνται λόγω όλων αυτών που διαβάζουν ή ακούν περί παρενεργειών και όλα τα σχετικά.

Ο κος Μαργαρίτης τόνισε ότι το προηγούμενο μήνα, τον Μάιο, έγιναν 6.048 εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Πύργου και παρότι υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις, που ορισμένες μέρες φτάνουν τις 20 ή τις 30, ο εμβολιασμός συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό, που θα πρέπει όμως να γίνει πιο έντονος, προκειμένου σύντομα η πόλη του Πύργου να είναι ελεύθερη από αυτόν τον ιό.

«Τον Μάιο έγιναν 6.048 εμβολιασμοί»

“Τον προηγούμενο μήνα έγιναν 6.048 εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Πύργου, αν και έχουμε καθημερινά κάποιες ακυρώσεις. Και αυτές οι ακυρώσεις γίνονται περισσότερο από τον φόβο που υπάρχει. Παρ’ ότι έχουμε μόνο το Pfizer το οποίο κάνουμε στο Κέντρο Υγείας Πύργου, εντούτοις υπάρχει ένας προβληματισμός από τους πολίτες του να έρθουν να κάνουν το εμβόλιο και είναι αρκετοί οι οποίοι ζητάνε ακόμα και να τους δείχνουμε το μπουκαλάκι με την ονομασία του εμβολίου” μας τόνισε ο κος Μαργαρίτης που συνεχίζοντας μας επισήμανε.

“Οι ακυρώσεις δεν είναι πάρα πολλές, αλλά όταν είναι 20 -30 κάποιες μέρες, υπάρχει ένα θέμα. Δεν είναι δυο-τρεις για να πούμε ότι κάποιος αρρώστησε. Το προσωπικό προσπαθεί παρόλο ότι είναι κουρασμένο, γιατί είναι τρεις οι εμβολιαστικές γραμμές και δεν έχουμε το προσωπικό που θα έπρεπε να έχουμε. Δίνουμε καθημερινά μάχη. Πάντως έως τώρα δεν έχει τύχει κάποια σοβαρή παρενέργεια, εκτός από κάποιες λιποθυμίες λόγω φόβου. Θα πρέπει λοιπόν να ενημερώσουν περισσότερο και καλύτερα τον κόσμο για τα οφέλη του εμβολιασμού. Δεν υπάρχει άλλωστε αργοπορία για αυτούς που έρχονται να εμβολιαστούν. Και από τις ακυρώσεις που υπάρχουν μπορούν να έρθουν άλλοι και να κάνουν το εμβόλιο”.

«Ο κόσμος πρέπει να έρθει να εμβολιαστεί»

Τελειώνοντας ο κος Μαργαρίτης μας τόνισε για τον φόβο που υπάρχει για τον εμβολιασμό.

“Περισσότερο είναι θέμα ενημέρωσης. Και όσα βγαίνουν από τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φοβίζουν κάπως τον κόσμο. Στην αρχή του εμβολιασμού φοβόντουσαν να το κάνουν ακόμα και οι υγειονομικοί και κάποιοι δεν το έχουν κάνει έως τώρα. Τα μεγάλα μαζικά μέσα ενημέρωσης έχουν φοβίσει τον κόσμο, αλλά όταν στο ένα εκατομμύριο περίπου εμβολιασμούς με το AstraZeneca έχουμε πέντε περιπτώσεις με παρενέργειες, καταλαβαίνετε ότι είναι απειροελάχιστος ο κίνδυνος. Και μάλιστα και αυτές οι πέντε περιπτώσεις δεν είναι αποδεδειγμένες ότι οφείλονται στο εμβόλιο. Όταν όμως πεθαίνουν δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα και είναι ανεμβολίαστοι και μεγάλης ηλικίας, τι είναι πιο επικίνδυνο; Για αυτά θα πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος. Και εμείς στην αρχή φοβόμασταν και το Υπουργείο έλεγε για αδρεναλίνες, για κορτιζόνες και όλα τα σχετικά. Σε εμάς έχουν γίνει 13.000-14.000 εμβολιασμοί και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, αλλά πρέπει να έρθει να εμβολιαστεί”.

Όλη η επικαιρότητα