Ηλεία

Σοβαρός τραυματισμός 42χρονης στη θάλασσα του Κατακόλου – «Βουτιά» στον αυχένα της…

Μάρτυρες μιας αν μη τι άλλο περίεργης περίπτωσης ήταν οι λουόμενοι και οι αρχές που βρέθηκαν στην περιοχή «Κουνέλια» Κατακόλου, αφού παρότι υπήρξε αρχικά κλήση για παράσυρση ηλικιωμένου, σχεδόν ταυτόχρονα προέκυψε πιο σοβαρό περιστατικό με χτύπημα στον αυχένα γυναίκας που απολάμβανε το μπάνιο της.

Συγκεκριμένα, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πάτρα έλαβε κλήση για παράσυρση ηλικιωμένου από αυτοκίνητο που έκανε όπισθεν στον παραλιακό δρόμο, αποστέλλοντας άμεσα πλήρωμα προκειμένου να παραλάβει το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός του 77χρονου άνδρα στο κεφάλι είναι ελαφρύς και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Στο σημείο να σημειωθεί πως βρέθηκε και η Τροχαία Πύργου, προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η παράσυρση. Την ίδια στιγμή όμως, οι διασώστες δήλωσαν παρών σε ένα πιο σοβαρό περιστατικό στην παραλία, όπου γυναίκα τραυματίστηκε στον αυχένα της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα βρισκόταν οικογενειακά στην παραλία και τη στιγμή του τραυματισμού της είχε το παιδί της στους ώμους της. Αυτό, προσπαθώντας να κάνει βουτιά εντός της θάλασσας, δεν εκτίμησε καλά και «προσγειώθηκε» στον αυχένα της 42χρονης γυναίκας. Οι πόνοι αφόρητοι, γεγονός που την ανάγκασε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας για να εξεταστεί, ενώ στο ίδιο ασθενοφόρο επέβαινε και ο 77χρονος που παρασύρθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιμετώπιση του περιστατικού της γυναίκας από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ήταν εξαιρετική και έτσι όπως προβλέπουν τα ειδικά πρωτόκολλα σε τέτοιες περιπτώσεις, πρωτόκολλα τα οποία γίνονται σε ξεχωριστά σεμινάρια που ονομάζονται «Αντιμετώπιση πολυτραυματία και απεγκλωβισμός» και τα οποία όπως φάνηκε το συγκεκριμένο πλήρωμα είχε παρακολουθήσει και πετύχει.

Όσον αφορά τώρα την υγεία της 42χρονης, έχει υποστεί ελαφριά παράλυση άνω άκρων και έχει δεχθεί σημαντικό χτύπημα στους δύο σπονδύλους του αυχένα, με το ορθοπεδικό προσωπικό του νοσοκομείου Αμαλιάδας να βρίσκεται συνεχώς από πάνω της και να επιβλέπει την πορεία της υγείας της. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία της κοπέλας δείχνει να βελτιώνεται, κυρίως όσον αφορά την ελαφριά παράλυση στα χέρια της.

Όλη η επικαιρότητα