Αιτωλοακαρνανία

Καιρός – Ναύπακτος: Κατέρρευσε το αντιπλημμυρικό στον Εύηνο

Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός είχε… προκαλέσει ήδη προβλήματα πριν το «ξέσπασμα» των τελευταίων ωρών και απόδειξη αποτελούν οι τις εικόνες από την κατάρρευση του νέου αντιπλημμυρικού έργου στην θέση Πινακάδες του Τρικόρφου Ναυπακτίας.

Το αντιπλημμυρικό έργο ολοκληρώθηκε πριν περίπου έναν μήνα, αλλά με τις βροχές τις προηγούμενης εβδομάδας, κατέρρευσε ένα τμήμα περίπου 30 μέτρων.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος, αφού ούτε οι βροχές ήταν ιδιαίτερα έντονες, ούτε οι συνθήκες ακραίες που να δικαιολογεί μια τόσο μεγάλη ζημιά.

Ο κίνδυνος τώρα είναι πολύ μεγάλος σύμφωνα με τους κατοίκους, αφού εάν έχουμε νέα πλημμυρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, θα παρασυρθούν οι κολώνες της ΔΕΗ που βρίσκονται εκεί δίπλα με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα, το εργοστάσιο μαρμελάδας και ξενοδοχειακή μονάδα, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Οι κάτοικοι έχουν καλέσει τον δήμο να δει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, όμως η απάντηση ήταν αρνητική, λέγοντας πως: «εμείς δεν εμπλεκόμαστε, αυτό είναι έργο που επιβλέπει η περιφέρεια».

Όπως βλέπετε στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του npress, ο τοίχος «ζαρζανέτι» έχει υποχωρήσει, αφήνοντας εκτεθειμένη την γύρω περιοχή.

Δείτε τις εικόνες:

καιρός  

Όλη η επικαιρότητα