Ηλεία

«Και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας τι θα γίνει;…» – Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζομένους

«Πρώην Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Περιφερειακό Ιατρείο Ήλιδας…», έγραφε από χθες τα ξημερώματα το πανό που κάλυπτε την πινακίδα στην είσοδο της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας.

Πιο δίπλα ένα άλλο, με αναφορές στην μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Πύργου, με το ερώτημα: «Ακούει κανείς;»

Σε κλίμα αγανάκτησης και ανησυχίας, πραγματοποιήθηκε χθες η 8ωρη στάση εργασίας, που προκήρυξε με την στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, με αφορμή τα τεκταινόμενα των τελευταίων, κυρίως, ημερών.

Η στάση εργασίας μετατράπηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος, στην οποία πέραν των εργαζομένων παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν και εκπρόσωποι φορέων.

Κινητοποίηση με τοποθετήσεις διοίκησης εργαζομένων νοσοκομείου Αμαλιάδας και φορέων στην είσοδο του νοσοκομείου
Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο του Πύργου. 

«Προ των ευθυνών σας…»

Αρχικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι δεν αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οπουδήποτε, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, θέτοντας το ερώτημα ότι η βόρεια Ηλεία και πιθανόν ολόκληρος ο νομός αργότερα τι θα κάνουν χωρίς ένα νοσοκομείο;

Πρόσθεσε ότι πλέον δεν νοσηλεύονται ασθενείς στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας και υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες, με ότι αυτό συνεπάγεται,  και με ένα νοσοκομείο Πύργου, όπως χαρακτηριστικά, είπε, που είναι θέμα χρόνου λόγω της μετατροπής του σε μονάδα covid να φτάσει στα όρια του.

Ο κ. Σωτηρόπουλος είπε ότι πλέον «τον λόγο» έχουν και οι πολίτες όχι μόνο της Αμαλιάδας, αλλά ολόκληρου του νομού για να διεκδικήσουν όλοι μαζί την παροχή Υγείας που αξίζουν.

Την στελέχωση και αναβάθμιση του νοσοκομείου Αμαλιάδας ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης, θέτοντας προ των ευθυνών τους και τους βουλευτές Ηλείας, από τους οποίους ζήτησε στήριξη και παρέμβαση, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργείται με την μετακίνηση του προσωπικού.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ήλιδας κ. Άγγελος Κολόσακας ότι η όλη πολιτική που υλοποιείται ουσιαστικά καταργεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας, καλώντας από τη μια εργαζόμενους και πολίτες της Ηλείας σε αγώνα και από την άλλη την κυβέρνηση να αφήσει τα «περί ατομικής ευθύνης».

Διαβεβαίωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα βρίσκεται μπροστά στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν για το νοσοκομείο.

Ότι τον λόγο πλέον έχουν και οι πολίτες της Ηλείας, για την απαξίωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας, ανέφερε ο κ. Σ. Σωτηρόπουλος

«Σκεφτήκατε τις αποφάσεις;…»

Για αποδεκατισμό του αριθμού εργαζομένων, μίλησε ο χειρουργός και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μπακέλας, λέγοντας ότι πολύ πριν θα έπρεπε να έχει βρεθεί μια «χρυσή τομή» στην Ηλεία και για την Υγεία. Είπε δε, ότι όσο και να προσπαθούν κάποιοι δεν θα καταφέρουν να χωρίσουν την Ηλεία σε βόρεια και νότια. Τόνισε ότι το καλύτερο μέσο για το καλό όλων είναι η έναρξη ενός πραγματικού διαλόγου.

Ο κ. Μπακέλας αναρωτήθηκε εάν οι αρμόδιοι σκέφτηκαν με τις αποφάσεις που λαμβάνουν, πως τελικά θα λειτουργήσει η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής δημάρχου Ήλιδας και δωρητής κ. Ανδρέας Παπαδάκος επανέλαβε ότι έχει μεγάλη πικρία για την απαξίωση που βιώνει το νοσοκομείο Αμαλιάδας, κάτι που δεν μπορούσε να διανοηθεί σε τέτοιο βαθμό, όταν αποφάσιζε να προβεί στην δωρεά των ιατρικών μηχανημάτων.

Εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» κατά του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, λέγοντας ότι θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την στάση που κρατά ο κ. Χριστόπουλος, ενώ ζήτησε από τους εργαζόμενους και τους πολίτες να γίνουν μια «γροθιά» για να μείνει το νοσοκομείο Αμαλιάδας ανοικτό.

Ότι το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στηρίζει τους εργαζομένους και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, είπε η πρόεδρος του ΕΚΑ κα Νατάσα Παναγιωτάρα, διαβεβαιώνοντας ότι θα βρίσκεται δίπλα τους σε κάθε πραγματική διεκδίκηση.

Ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον χώρο της Υγείας και στην Ηλεία ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πύργου κ. Χρήστος Γιάνναρος, συμπληρώνοντας ότι αυτή την κατάσταση προσπαθεί να αποκρύψει η κυβέρνηση, οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι διορισμένοι διοικητές των νοσοκομείων. Μίλησε για κοινό αγώνα όλου του νομού για την Υγεία που αξίζει στους πολίτες του.

Τον αγώνα για το νοσοκομείο στηρίζει και το Σωματείο Αυτοκινητιστών Ταξί Αμαλιάδας, όπως είπε και ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. κ. Παρασκευάς Μακρόπουλος.

Κατά την συγκέντρωση, αποφασίστηκε να πάει αντιπροσωπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, όπου το μεσημέρι θα συνεδρίαζε το Δ.Σ. και να ζητήσουν απαντήσεις (σ.σ. αναφορά σε άλλο  σχετικό ρεπορτάζ).

Επίσης, διαβάστηκαν ψηφίσματα στήριξης από ΠΟΕΔΗΝ και ΕΛΜΕ Ηλείας.

Ότι το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας θα βρίσκεται δίπλα στον αγώνα, τόνισε η κα Ν. Παναγιωτάρα

Όλη η επικαιρότητα