Ηλεία

«Καλό 2021» για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

«Καλό 2021» πρόκειται να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες για την προκήρυξη 4Κ/2020, δηλαδή τις (2.909) θέσεις τακτικού προσωπικού ΠΕ-ΤΕΔΕ-ΥΕ σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού της Χώρας (για την εξυπηρέτηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, που φέρει τη υπογραφή του πρόεδρου Χρήστου Γαρύφαλλου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση τα παραπάνω αναφέρουν πληροφορίες του ΑΣΕΠ που επιβεβαιώνονται και από το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, σύμφωνα με το οποίο η κατάθεση των δικαιολογητικών της προκήρυξης θα γίνει το Φθινόπωρο καθώς πρώτα πρέπει να συσταθεί η ομάδα ελέγχου.

«Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Εργασίας έχει ήδη διαβεβαιώσει ότι από 01/10/2020 και μετά, θα υπάρξει παράταση η οποία θα ψηφιστεί εγκαίρως και η χρονική διάρκειά της θα είναι όπως αναγράφεται και στον Νόμο, δηλαδή έως την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

Το Υπουργείο έχει διαβεβαιώσει ότι έχει ληφθεί μέριμνα γι’ αυτό, η χρηματοδότηση να τρέξει έγκαιρα ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι μέσα στις γιορτές όπως έγινε σε κάποιους Δήμους εν μέσω εορτών και πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 2.909 θέσεις του «Βοήθεια στο σπίτι» έχουν κατατεθεί 78.814 αιτήσεις, δηλαδή μπαίνει 1 στους 38 (38.428 για ΠΕ-ΤΕ και ΔΕ) και (39.686 για τους ΥΕ), γεγονός το οποίο δημιουργεί έντονη ανησυχία στους ήδη εργαζόμενους στο πρόγραμμα σε σχέση με τα δικαιολογητικά και τα αποτελέσματα της προκήρυξης.

Η διαδικασία είναι η εξής:

1. Ηλεκτρονική αίτηση (ήδη έχει γίνει για την προκήρυξη).

2. Κάλεσμα από τον ΑΣΕΠ για κατάθεση δικαιολογητικών (από Φθινόπωρο και μετά αφού συσταθεί η ομάδα ελέγχου).

3. Προσωρινοί πίνακες διοριστέων οι οποίοι αναρτώνται στο διαδίκτυο.

4. Ακολουθούν οι ενστάσεις.

5. Οριστικοί πίνακες. Συνάδελφοι, όπως καταλαβαίνεται υπάρχει δρόμος ακόμη.

Ο Σύλλογος είναι βέβαιο ότι είναι δίπλα σας για ότι χρειάζεστε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, σχέδιο και αποφασιστικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση

Όλη η επικαιρότητα