Ηλεία

Καρδιακαύτι: Βρέθηκε το «χαμένο» πηγάδι

Δίπλα στον ιστορικό πλάτανο ηλικίας 200 ετών!

Ένα ξεχασμένο πηγάδι που είχε ανοιχθεί πριν από περίπου 200 χρόνια βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ανάπλασης της πλατείας Καρδιακαυτίου, δίπλα στον πλάτανο ηλικίας άνω των διακοσίων ετών.

Πριν από τουλάχιστον 200 χρόνια οι κάτοικοι στο Καρδιακαύτι του Δήμου Πηνειού φύτεψαν έναν πλάτανο δίπλα σε ένα πηγάδι. Ο πλάτανος μεγάλωσε και μέχρι σήμερα η σκιά του έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες , θλίψης και χαράς, ενώ σήμερα η ζωή συνεχίζεται κάτω από τον ίσκιο του αφού είναι το σήμα κατατεθέν της πλατείας του ήσυχου  χωριού. Το πηγάδι όμως στο διάβα των χρόνων «χάθηκε» και οι χωριανοί δεν ήξεραν πού ακριβώς βρισκόταν, αφού ο χρόνος αλλά και η μεγάλη γλάστρα που περιέβαλε τον πλάτανο το κάλυψε.

Ο πρόεδρος του χωριού Πέτρος Λουκόπουλος  μαζί με το τοπικό συμβούλιο αποφάσισαν την ανάπλαση της πλατείας που σκεπάζει με τον ίσκιο του ο πλάτανος. Με την έγκριση του ΔΣ και του  δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου που κατάγεται από το Καρδιακαύτι  ξεκίνησαν προχθές οι εργασίες ανάπλασης . Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο εκσκαφέας ανακάλυψε το χαμένο πηγάδι αυτό που είχε ανοιχθεί πριν από  200 χρόνια!

«Με μεγάλη χαρά, συγκίνηση αλλά και έκπληξη είδα τον εκσκαφέα να βρίσκει το άνοιγμα του πηγαδιού, γεμάτο νερό, πηγάδι που έχει ανοιχθεί τουλάχιστον πριν από 200 χρόνια και για πολλά χρόνια αγνοούσαμε την ακριβή θέση του» δήλωσε στην «Πατρίς» ο πρόεδρος της ΤΚ Πέτρος Λουκόπουλος και συνεχίζει: «το πηγάδι ήταν και ο λόγος που οι προπαππούδες μας φύτεψαν εδώ αυτό το πλατάνι. Σήμερα ξεκινάμε εργασίες ανάπλασης της πλατείας για να μεγαλωσει , να τοποθετήσουμε παγκάκια και τώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι με την επιστροφή στην κανονικότητα να συγκεντρωνόμαστε εδώ και να τα λέμε. Το πηγάδι θα το αναδείξουμε αφού όπως βλέπετε είναι γεμάτο νερό»

Όλη η επικαιρότητα