Ελλάδα

Καρμοίρης: Δεν απολογούμαι για το σχόλιο

Εχω παιδί ΑΜΕΑ και γνωρίζω τι πάει να πει ρατσισμός
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης έσπασε τη σιωπή του μετά την απόλυσή του από την ΕΡΤ για το ρατσιστικό του σχόλιο σε βάρος Νοτιοκορεάτη αθλητή του πινγκ πονγκ.

Μιλώντας μετά το ρεπορτάζ που προβλήθηκε για τον αγώνα που ηττήθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο έμπειρος δημοσιογράφος είπε: «Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;». Το ρατσιστικό αυτό σχόλιο προκάλεσε την απόλυσή του από την ΕΡΤ, μετά από λίγες ώρες.

Σήμερα, ο Δημοσθένης Καρμοίρης μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για το θέμα αυτό, λέγοντας: «Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα ”σχιστά μάτια” να παρεξηγηθούν.

Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα, γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματός μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράφω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το ”Κορεάτης από την τρίτη φυλή”; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα, γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου και την οικογένειά μου. Επέλεξαν το λάθος άνθρωπος για να το πουν».

Πηγή: ifhmerida.gr

Όλη η επικαιρότητα