Ηλεία

Καταλήψεις χθες σε σχολεία όλης της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Με καταλήψεις σε αρκετά σχολεία σε όλη την Ηλεία, ξεκίνησε χθες η δεύτερη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί ξεκίνησαν κατάληψη 11 σχολεία του νομού, ενώ σε ένα ακόμα οι μαθητές έκαναν κατάληψη για λίγες ώρες.

Υπό κατάληψη ήταν το 1ο, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Πύργου (ενώ έληξε η κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου), το γυμνάσιο Πελοπίου, το Γυμνάσιο Αρχ. Ολυμπίας, το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, το 1ο και 2ο ΓΕΛ Πύργου, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Βάρδας, ενώ στο Γυμνάσιο Βαρθολομιού είχαμε αποχή από τα μαθήματα για κάποιες ώρες.

Πέραν του 1ου ΓΕΛ Πύργου που το αίτημα της κατάληψης αφορά το κτιριακό, στα υπόλοιπα σχολεία βασικό θέμα είναι η χρήση μάσκας από τους μαθητές.

Για τις καταλήψεις ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας
κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος δήλωσε:

«Ορισμένα σχολεία σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν σε κατάληψη. Το βασικό αίτημα των παιδιών ήταν η μη χρήση των μασκών στις τάξεις. Καταλαβαίνω την αγωνία και τον προβληματισμό των παιδιών. Είμαι δίπλα τους. Όμως το να ζητούν να μπουν στην τάξη χωρίς μάσκα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Επικίνδυνο και για τους ίδιους, αλλά και για τους δίπλα τους. Γι’ αυτό τον λόγο τους καλώ να μπουν στις τάξεις φορώντας  τις μάσκες, να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό όλοι μαζί και να κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή. Δεν μπορούμε διαφορετικά να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Και γι’ αυτό καλώ και πάλι όλους τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία και να μπουν στις τάξεις τους».

Η κα Ζωή Τσώκου πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δεύτερου Γυμνασίου τόνισε για το θέμα.  


«Εγώ θέλω πρώτα να ακούσω τα αιτήματα των παιδιών, γιατί πήγα πρωί- πρωί για να μου πουν τα αιτήματά τους. Δεν βρήκα όμως κανένα από τα παιδιά εκεί. Και δεν έχουν ενημερώσει κανέναν ποια είναι τα αιτήματά τους. Εγώ θα αφήσω και αύριο (σ.σ. σήμερα) να περάσει η μέρα και την Τετάρτη θα πάω και πάλι στο σχολείο για να δω αν θα συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση. Σήμερα (σ.σ χθες) πήγα στο Δήμαρχο με αιτήματα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Έχω κάνει αίτηση και περιμένω την απάντηση του δημάρχου. Επαναλαμβάνω ότι θέλω από τα παιδιά να μου δώσουν τα αιτήματα τους. Εμείς ως γονείς είμαστε εκεί για να τα βοηθήσουμε. Με κανέναν τρόπο όμως δεν θέλουμε κλειστά σχολεία».

Όλη η επικαιρότητα