Μεσσηνία

Καταπέλτης ο Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για την τηλεκπαίδευση

Σε φιάσκο κινδυνεύει να μετατραπεί η τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω απαρχαιωμένων υποδομών, πρόσβασης και εκπαίδευσης των καθηγητών..

Καταπέλτης ήταν σε δηλώσεις του στον ΠΑΛΜΟ 90,5 και το Πρωινό Δρομολόγιο ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καθώς τις πρώτες ημέρες εφαρμογής τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίσταται σε μέγιστο βαθμό…

Πιο αναλυτικά ο κύριος Παντελής Μπαζάνος τόνισε στην συνέντευξή του ότι το θέμα της τηλεκπαίδευσης δεν έχει επιλυθεί από το υπουργείο παιδείας προσθέτοντας ότι εβδομάδα που πέρασε είχε ανυπέρβλητα προβλήματα. Χωρίς προετοιμασία, χωρίς ουσιαστικό οπτικό ακουστικό υλικό και υποδομές αλλά κυρίως χωρίς εκπαίδευση των καθηγητών όπως επισήμανε «η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να εφαρμοστεί την ώρα που το υπουργείο παιδείας απαιτεί από όλους να πράξουν το αυτονόητο».

Παράλληλα εξήγησε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα στις σχολικές μονάδες γυμνασίου και Λυκείων τα οποία δεν έχουν καν εργαστήρια πληροφορικής ή υπολειτουργούν με παρωχημένο υλικό και υπολογιστές ενώ μεγάλο πρόβλημα αποτελούν και οι γραμμές του διαδικτύου οι οποίες δε φτάνουν για την διδασκαλία εξ αποστάσεως με σύγχρονη μετάδοση.

Η Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας όπως επιλέγεται μετά από ερώτηση ο κ. Μπαζάνος έχει αποστείλει συγκεκριμένα αιτήματα πριν την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης τα οποία δυστυχώς δεν ικανοποιήθηκαν από το υπουργείο παιδείας. Ωστόσο επεσήμανε ότι θα είναι σε επαφή με τους μαθητές αφού για τους δάσκαλους έχει ιδιαίτερη σημασία η επαφή με το σχολικό περιβάλλον έτσι ώστε τα παιδιά που είναι κλεισμένο στο σπίτι να μην έχουν περισσότερα προβλήματα.

Όλη η επικαιρότητα