Ποδόσφαιρο

Καταργήθηκαν τα ποσοστά διαιτητών στις ΕΠΣ – Πως το σχολιάζει ο Σπ. Βασιλείου

Σπ. Βασιλείου (Πρόεδρος Σ.Δ.Π. Ηλείας): «Ήρθε η ώρα οι διαιτητές να επιστρέψουν στο σπίτι τους»!

Ο νέος κανονισμός διαιτησίας καταργεί τα ποσοστά που έδιναν από τις αμοιβές τους οι Έλληνες διαιτητές. Πλέον δεν προβλέπεται ποσοστό σε Ενώσεις ή Συνδέσμους Διαιτητών που μέχρι τώρα ήταν 20% για τους διεθνείς, 15 στη Super League και 10% στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ο κανονισμός διαιτησίας της ΕΠΟ εναρμονίστηκε με αυτόν της FIFA και ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων διαιτητών. Μάλιστα η απάλειψη της ακόλουθης διάταξης από το νέο κανονισμό διαιτησίας που αφορά την απόδοση ποσοστών από τους διαιτητές στις Ενώσεις, όπως είχε προαναγγείλει ο Χέρμπερτ Χούμπελ στην τελευταία ΓΣ της ΕΠΟ, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις μελών της ΕΕ της ΕΠΟ,

Συγκεκριμένα:

«Οι ΕΠΣ δικαιούνται να παρακρατούν ποσοστό από διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας αποκλειστικά για την κάλυψη μέρους των εξόδων για προγράμματα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (σχολές διαιτησίας, επιμορφωτικές συγκεντρώσεις, σεμινάρια, κ.λπ.), ως ακολούθως: α. Διεθνείς αγώνες: Είκοσι τοις εκατό (20%), από την αμοιβή, την μετακίνηση και την 53 ημεραργία. β. Αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών: δεκαπέντε τοις εκατό (15%) από την αμοιβή και την ημεραργία. γ. Αγώνες Γ’ Εθνικής κατηγορίας και πρωταθλημάτων ευθύνης των ΕΠΣ: Δέκα τοις εκατό (10%) από την αμοιβή και την ημεραργία. Η παρακράτηση θα αποδεικνύεται από την ΕΠΣ». Μέλη της ΕΕ ΕΠΟ αντέδρασαν έντονα και είπαν ότι οι Ενώσεις κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή και ζήτησαν η διάταξη αυτή να επανέλθει στο Κανονισμό Διαιτησίας.

Για το θέμα ζητήσαμε τη γνώμη του προέδρου του Σ.Δ.Π. Ηλείας κ. Σπύρου Βασιλείου ο οποίος τόνισε:

«Το γεγονός αυτό, αποτελεί μια χρόνια δικαίωση όλων των Ελλήνων Διαιτητών και εμένα προσωπικά! Άλλωστε όσοι βρέθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στην εκδήλωση του Σ.Δ.Π.Η. για τα 50 χρόνια του , θα θυμούνται ότι είχα πει, ότι πλησιάζει η δικαίωση των διαιτητών, και η ώρα που οι διαιτητές μας θα επιστρέψουν στο σπίτι τους! Θεωρώ λοιπόν πως ο νέος κανονισμός διαιτησίας που καταργεί τα ποσοστά που έδιναν από τις αμοιβές τους οι Έλληνες διαιτητές, ανοίγει το δρόμο, για την πλήρη δικαίωση των διαιτητών, και της Ελληνικής Διαιτησίας»!

Όλη η επικαιρότητα