Ηλεία

Καύσωνας: «Έλιωσε» και χθες η Ηλεία- Δήλωση-έκκληση Θ.Κονδύλη για το κίνδυνο Πυρκαγιάς

Το θερμόμετρο σκαρφάλωσε ακόμα και στους 42-43 βαθμούς κελσίου σε κάποιες περιοχές Ίδια κατάσταση και σήμερα, από αύριο μικρή πτώση της θερμοκρασίας
καυσωνας

Η δήλωση Θοδωρή Η. Κονδύλη για τον κίνδυνο πυρκαγιών από την Παρασκευή

Εφιαλτική ήταν και η χθεσινή ημέρα για τους κατοίκους της Ηλείας, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 42-43 βαθμούς κελσίου σε κάποιες περιοχές. Οι περισσότεροι κάτοικοι του νομού, κάθε ηλικίας, κατέκλυσαν τις παραλίες από πολύ νωρίς το πρωί, έως αργά το βράδυ, προκειμένου να δροσιστούν λίγο και να μετριάσουν κάπως τη δυσφορία που προκύπτει από τον παρατεταμένο καύσωνα, ο οποίος και θα μας ταλαιπωρήσει έως και την Παρασκευή, όπου και θα ξεκινήσει μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, σήμερα στον Πύργο θα έχουμε ανώτατη θερμοκρασία στους 42 βαθμούς κελσίου στις 15.00 το μεσημέρι, με την αίσθηση της δυσφορίας να είναι πολύ μεγάλη. Οι ίδιες αποπνικτικές συνθήκες αναμένεται να υπάρχουν και την Τετάρτη, με την θερμοκρασία να αρχίσει να πέφτει από την Πέμπτη 5 Αυγούστου όπου θα έχουμε ανώτερη 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή η ανώτερη θερμοκρασία θα είναι 33 βαθμούς Κελσίου.

Η δήλωση Κονδύλη

Χαρακτηριστική της κατάστασης ήταν η δήλωση του Θοδωρή Η. Κονδύλη, που στάθηκε και στα προβλήματα τα οποία θα υπάρξουν από την Παρασκευή οπότε και θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας, με το κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιών να είναι πάρα πολύ μεγάλος.

«Πλέον ξεκινάει πρόβλημα με τις δασικές. Η Παρασκευή είναι “Παναγιά βοήθα”, πρέπει να ενεργοποιηθούν οι πρόεδροι σε κάθε κοινότητα με ομάδες πυρασφάλειας στα χωριά, οι κάτοικοι επίσης να ενεργοποιηθούν, να ελέγχονται είσοδοι δασικών εκτάσεων σε κρίσιμες περιοχές. Δεν συζητάμε για εργασίες στο ύπαιθρο. Περιμένουμε η νότια Ελλάδα να μπει σε κατηγορία 5 την Παρασκευή.
Προσοχή στα δίκτυα της ΔΕΗ. Στην Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από εκρήξεις σε μετασχηματιστές».

Όλη η επικαιρότητα