Ηλεία

Λεχαινά: 6 κρούσματα κορωνοϊού – Θετικός και νοσηλευτής του ΚΕΠΕΠ

Μικρή αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης με τα Λεχαινά και το ΚΕΠΕΠ να βρίσκονται στο κάδρο.

Από τους 64 εργαζόμενους στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, ένας νοσηλευτής βρέθηκε σήμερα θετικός ύστερα από έλεγχο rapid test ενώ αύριο θα υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο. Ο νοσηλευτής βρίσκεται καραντίνα. Σε τέσσερις μέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει έλεγχο και στους 42 τρόφιμους του ιδρύματος.

Στο μεταξύ Rapid tests πραγματοποιούνται στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλληνης για την εκτίμηση της επιδημιολογικής διασποράς του COVID-19.

Σήμερα, στα Λεχαινά πραγματοποιήθηκαν 179 rapid tests εκ των οποίων ανιχνεύτηκαν 6 θετικά.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών και θέλοντας σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, να εκτιμήσει την επιδημιολογική εικόνα συνεχίζει τις δράσεις σε όλη την έκταση του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται: Αύριο, 10 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Κάστρου από τις 09:00 έως τις 13:30, ενώ άλλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί τεστ μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας από τις 09:00 έως τις 13:30. Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στη Μυρσίνη, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας,  από τις 09:30 έως τις 13:30 και την ίδια ημέρα  11 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολειό Νησιού, από τις 09:00 έως τις 13:30.

Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).

Όλη η επικαιρότητα