Life

Κεφάλαιο ζήλεια: Σε ποια ζώδια πιάνει το κόλπο;

Η ζήλεια είναι μέσα στο παιχνίδι του έρωτα!

Όλοι μας έχουμε ζηλέψει σε κάποια φάση της ζωής μας και αν δεν μας έχει τύχει ακόμα, σίγουρα θα το ζήσουμε και αυτό… Ωστόσο, η ζήλεια δε βγαίνει πάντα σε καλό… Υπάρχουν ζώδια που “τσιμπάνε” με το κόλπο της ζήλειας και στη συνέχεια σου δίνονται ολοκληρωτικά, υπάρχουν όμως και ζώδια που αν τα κάνεις να ζηλέψουν, τότε τα έχασες οριστικά, γιατί θα πάψουν να σε εμπιστεύονται ! Πάμε λοιπόν να δούμε σε ποια ζώδια πιάνει το κόλπο και σε ποια δεν πρέπει να το τολμήσεις…

ΚΡΙΟΣΈναν Κριό αξίζει να τον κάνεις να ζηλέψει στα αρχικά στάδια της γνωριμίας σας, προκειμένου να τον ταρακουνήσεις και να σε κυνηγήσει, για να σε κατακτήσει! Θέλει να έχει τα πρωτεία και να είναι ο αρχηγός, επομένως όταν νιώσει αβεβαιότητα τότε δραστηριοποιείται, προκειμένου να μη χάσει το παιχνίδι του έρωτα! Όμως, αν είσαστε καιρό μαζί και τον κάνεις επίτηδες να ζηλέψει, τότε σίγουρα θα το μετανιώσεις, γιατί θα σε κάνει να ζηλέψεις διπλά!

ΤΑΥΡΟΣΟ Ταύρος είναι ζηλιάρης και μάλιστα πολύ! Υποψιάζεται ακόμα και τον ίσκιο του και είναι ιδιαίτερα καχύποπτος! Αν θέλεις να τον κάνεις να νιώσει σιγουριά για να σου αφεθεί συναισθηματικά, δε θα το πετύχεις αν τον κάνεις να ζηλέψει! Αν όμως θέλεις να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον γιατί αυτός αδιαφορεί, τότε ναι, το κόλπο θα πιάσει. Όμως, στη συνέχεια θα κουραστείς πολύ για να τον πείσεις ότι δεν… ξενοκοιτάς!

ΔΙΔΥΜΟΙΟ Δίδυμος δε ζηλεύει, επομένως όσες προσπάθειες και να κάνεις, το κόλπο δε θα πιάσει, γιατί πολύ απλά δε γνωρίζει πως είναι αυτό το συναίσθημα! Τη ζήλεια τη θεωρεί απλά μέρος του ερωτικού παιχνιδιού, αρκεί να είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής! Αν κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να τον κάνεις να ζηλέψει, τότε το πιο πιθανό είναι να πιστέψει ότι δεν τον θέλεις αρκετά και αυτό θα τον απομακρύνει!

ΚΑΡΚΙΝΟΣΟ ανασφαλής και συναισθηματικός Καρκίνος τσιμπά αμέσως στη ζήλεια και ζει το προσωπικό του… δράμα, αν νιώσει ότι χάνει το ταίρι του! Σίγουρο το κολπάκι της ζήλειας, θα καταφέρει να τον κάνει να ξυπνήσει και να διαπιστώσει ότι σ’ αγαπά πραγματικά! Ωστόσο, πρέπει να ξέρεις το εξής: Η γκρίνια που θα ακολουθήσει στη συνέχεια, αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης, πραγματικά… τσακίζει κόκκαλα! Θα μπορέσεις να το αντέξεις;

ΛΕΩΝΟ Λέοντας τσιμπά αμέσως στη ζήλεια και ξέρεις γιατί; Γιατί θεωρεί ότι είναι ο πρώτος, ο τέλειος, ότι δεν έχει ανταγωνισμό… Αν λοιπόν υπάρξει κάποιο γεγονός στα ερωτικά του και διαπιστώσει ότι το άτομο που τον ενδιαφέρει παίζει κι αλλού, σκάει και τσουρουφλίζεται από τη ζήλεια του! Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι πάντα θετικό, γιατί ακόμα κι αν σου δώσει την ευκαιρία να είστε μαζί στη συνέχεια, θα δεχτείς τέτοια… αντίποινα, που θα το πληρώσεις ακριβά!

ΠΑΡΘΕΝΟΣΟ Παρθένος έτσι κι αλλιώς ζηλεύει και υποψιάζεται τα πάντα όταν είναι ερωτευμένος. Ωστόσο, αν του δώσεις και δικαιώματα για να το κάνει, τότε μάλλον σε κακό θα σου βγει! Γιατί; Μα φυσικά, γιατί ο Παρθένος θέλει να έχει στη ζωή του μία σχέση που θα βαδίζει με σταθερότητα, με έναν άνθρωπο σωστό, λογικό και συγκροτημένο! Αν τον κάνεις να ζηλέψει, θα σε αμφισβητήσει τόσο πολύ, που δεν θα σου δώσει την ευκαιρία να τον πείσεις για τα συναισθήματά σου!

ΖΥΓΟΣΟ Ζυγός δε ζηλεύει, ζει στον δικό του κόσμο, αργεί να πάρει μπροστά και να σταθεί στις λεπτομέρειες, άσε που θεωρεί ότι το φλερτ είναι φυσιολογικό ακόμα και όταν είσαι σε σχέση! Έτσι λοιπόν, ακόμα και αν προσπαθήσεις να τον κάνεις να ζηλέψει, το κόλπο δε θα πιάσει γιατί δε θα καταλάβει τίποτα, οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Γιατί να προβληματίζεσαι και να μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες λοιπόν;

ΣΚΟΡΠΙΟΣΟ Σκορπιός είναι το ζώδιο που ζηλεύει περισσότερο από κάθε άλλο! Ζηλεύει ακόμα και χωρίς λόγο, φαντάσου αν του δώσεις και δικαίωμα! Αν θες να τον εξοργίσεις, τότε το κόλπο σου θα πιάσει, ο Σκορπιός σου θα ζηλέψει και θα… βράζει στο ζουμί του, με εκρηκτικές συνέπειες! Αν θες όμως να είστε μαζί, τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον κάνεις να νιώσει ζήλεια, γιατί όχι απλά θα τον χάσεις, αλλά θα σε κάνει και να το πληρώσεις πρώτα!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένας Τοξότης θα ζηλέψει μονάχα στην περίπτωση που θα υπάρξει κάποιος καλύτερος από εκείνον… Αν λοιπόν βρεις αυτό το σούπερ άτομο που μπορεί να ανταγωνιστεί τον «τέλειο» Τοξότη, τότε ναι, θα τα καταφέρεις να τον κάνεις να νιώσει ζήλεια και να σε διεκδικήσει πιο δυναμικά! Ωστόσο, να θυμάσαι πως είναι πολύ δύσκολο έργο να κάνεις έναν Τοξότη να ζηλέψει, αν όμως το καταφέρεις και συνεχίσεις να το κάνεις κατ’ εξακολούθηση, το πιο πιθανό είναι να βαρεθεί!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως θέλει να είναι πάντα ο νικητής, ακόμα και στον έρωτα! Θα ζηλέψει αν το άτομο που νιώθει ότι του ανήκει, φλερτάρει με κάποιο άλλο άτομο… Θα εξοργιστεί και θα τρέξει μακριά! Έτσι λοιπόν, αν θέλεις να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον, κάνε τον να ζηλέψει δείχνοντας απλά ότι έχεις κατακτήσεις! Μην δείξεις ποτέ, ότι… παίζει και το δικό σου το ματάκι, γιατί τότε τον έχασες οριστικά!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ζήλεια; Ο Υδροχόος δεν γνωρίζει τι είναι αυτό το συναίσθημα, πόσο μάλλον στον έρωτα, που είναι της άποψης ότι κανείς δεν είναι κανενός και είμαστε όλοι ελεύθεροι να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε! Το κόλπο λοιπόν που έχεις βάλει στο μυαλό σου να τον κάνεις να ζηλέψει, δύσκολα θα πιάσει, αφού θα του φανεί άκρως φυσιολογικό το να φλερτάρεις ή να παίζεις και αλλού. Άλλωστε και αυτός το ίδιο κάνει!

ΙΧΘΥΣ

Πριν κάνεις έναν Ιχθύ να ζηλέψει (πράγμα που μπορείς να το πετύχεις χωρίς μεγάλη προσπάθεια), θα πρέπει να έχεις καθορίσει ποιοι είναι οι στόχοι σου! Θέλεις να τον βυθίσεις ακόμα περισσότερο στην ανασφάλεια και να τον κάνεις να φτιάχνει σενάρια στο μυαλό του; Τότε ναι, μπορείς στο πι και φι να το πετύχεις! Θέλεις να είστε μαζί και να περνάτε καλά; Θα είστε μαζί, αλλά καλά δε θα περνάτε, γιατί θα σε πνίγει με τις ανασφάλειες και τους φόβους του ότι θα σε χάσει!

πηγή: www.e-zwdia.gr

Όλη η επικαιρότητα