Πολιτική Υγεία

Κικίλιας για το εμβόλιο της AstraZeneca: Εμπιστευόμαστε τον EMA – Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Για το αν σκέφτεται η Ελλάδα να αναστείλει τη διαδικασία εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, απάντησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας είπε ουσιαστικά πως αν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν προβεί σε ανάλογες ανακοινώσεις, τότε δεν τίθεται θέμα αναστολής των εμβολιασμών.

«Από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών μέχρι και σήμερα, εμπιστευόμαστε έναν θεσμό, τον ΕΜΑ. Αυτός έχει δώσει οδηγίες που ακολουθούμε πιστά. Χτες μίλησε για το όφελος του εμβολιασμού με AstraZeneca. Bέβαια εμείς παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν κι άλλες χώρες που συνεχίζουν να εμβολιάζουν με το εμβόλιο της AstraZeneca», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ κάλεσε όσους είναι να εμβολιαστούν να πάνε κανονικά στα ραντεβού τους.

«Στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις του συγκεκριμένου θεσμού. Μέχρι να πει ο EMA κάτι άλλο, εμβολιαζόμαστε με τα εμβόλια που έχει εγκρίνει η Ευρώπη. Παραδείγματος χάριν στο Ισραήλ τα πράγματα είναι πολύ καλά, καθώς έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός. Επαναλαμβάνω ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός δεν έχει εκδώσει κάποια ανάλογη οδηγία. Το πρόγραμμα Ελευθερία προχωρά και έχει λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά. Υποθετικά κανείς δεν απαντά. Εμείς είμαστε πάνω  από τις εξελίξεις και επεξεργαζόμαστε σενάρια», ανέφερε ο υπουργός προσθέτοντας πως ακόμη δεν συνδέεται κανένα περιστατικό αυτή τη στιγμή που μιλάμε με το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ελλάδα.

Όλη η επικαιρότητα