Υγεία

Κικίλιας: Υπάρχει θέμα στην Ελλάδα με μεταλλάξεις, τις βρίσκουμε παντού

Έντονη είναι η ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα και χαρακτηριστικό είναι ότι, λίγες ώρες πριν από τον συναγερμό που σήμανε ο εντοπισμός νοτιαφρικανικής μετάλλαξης στη Βόρεια Ελλάδα προκαλώντας εκτάκτως τη μετάβαση Χαρδαλιά-Αρκουμανέα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλούσε ανοιχτά σε δηλώσεις του για το θέμα.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηριστικά τόνισε ότι δύο πράγματα τον ανησυχούν: «Το ένα είναι, βλέπω ότι υπάρχει θέμα και στην Ελλάδα με τις μεταλλάξεις. Πλέον τις βρίσκουμε παντού. Το δεύτερο θέμα είναι ότι ο κόσμος έχει κουραστεί» είπε και προσέθεσε: «Θέλω να κάνω για μία ακόμη φορά έκκληση. Προσοχή, προσοχή, προσοχή! Έχουν μείνει δύο δύσκολοι μήνες. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, πρέπει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη εντοπίστηκε στη Βόρεια Ελλάδα σημαίνοντας συναγερμό στην Πολιτική Προστασία. Εκτάκτως μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε συνέχεια ανίχνευσης του στελέχους της νοτιο-αφρικάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας. Η μετάβαση του Υφυπουργού και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Ο εμβολιασμός για κορωνοϊό στην Ελλάδα

Τον Φεβρουάριο η πρόβλεψη είναι για τριπλάσιο αριθμό εμβολιασμών για κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τον Ιανουάριο έκαναν το εμβόλιο 270.000 συμπολίτες μας και στόχος ήταν 200.000. Πρόσθεσε δε, ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ένας δύσκολος μήνας, καθώς είναι ο μήνας των λοιμώξεων και των ιών.

«Το Μάρτιο θα κάνουμε ακόμα παραπάνω, και Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο θα εμβολιάζουμε μαζικά την ελληνική κοινωνία, είναι οι μήνες που θα βάλουμε στο φουλ τις μηχανές» είπε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε: «Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές και χωρίς άλλα προβλήματα η κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια, η προμήθεια των κρατών-μελών και έρθουν τα εμβόλια, είναι προφανές ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία και θα έχουμε προχωρήσει προς τα κάτω σε σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας, τέτοιο ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι».

Ο υπουργός Υγειάς Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε πως «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και τις εταιρείες, να συνομιλούμε και να συνεργαζόμαστε με την Ευρώπη καθημερινώς. Το κάνει ο Πρωθυπουργός επανειλημμένως όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, το έχω κάνει και εγώ, έτσι ώστε να έχουμε τη σωστή στιγμή τα εμβόλιά μας εδώ. Ό,τι εμβόλιο έρχεται, αυτό αμέσως θα γίνεται»

via

Όλη η επικαιρότητα