Ηλεία

Κινείται… κάπως η αγορά της Αμαλιάδας

Αυξημένη είναι η κίνηση στην αγορά της Αμαλιάδας από τις αρχές της εβδομάδας.

Η κίνηση παρουσιάζει μεγαλύτερη αύξηση από χθες το πρωί, με τον κόσμο να κάνει τις αγορές του τόσο στα εμπορικά καταστήματα, όσο και στα καταστήματα ειδών διατροφής.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, η εικόνα είναι καλύτερη συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα και το «μούδιασμα» που έχει ο κόσμος από την έναρξη της πανδημίας.

Καλύτερα είναι τα πράγματα και στα κρεοπωλεία, όπου έχουν ξεκινήσει με… εγκράτεια κάποιες παραγγελίες για τον παραδοσιακό κυρίως οβελία, για τα υλικά της μαγειρίτσας και για κατσικάκι!

Οι τιμές, ωστόσο, είναι κάπως… «αλμυρές», κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι οι κρεοπώλες.

Κίνηση υπάρχει και στα καταστήματα με είδη δώρων, κυρίως σε αυτά με παιχνίδια και λαμπάδες για την τήρηση του εθίμου από τους νονούς!


Παναγιώτης Βυθούλκας
Κρεοπωλείο

Σε σχέση με όλο αυτό που γίνεται, η κίνηση έχει αρχίσει να είναι ικανοποιητική. Υπάρχουν και παραγγελίες, αλλά λιγότερες και για μικρότερες ποσότητες. Οι τιμές όμως είναι ακριβές φέτος.

Το αρνί ολόκληρο έχει 9,80 ευρώ και 10,50 με το κιλό. Το κατσίκι έχει 11 – 11,50 ευρώ και 7,50 ευρώ οι συκωταριές, 5 ευρώ τα έντερα και 5 ευρώ οι πατσές.
Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία. Καλό Πάσχα.

Μάντυ Περδίκη
Παιχνίδια – δώρα

Από την Μ. Δευτέρα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Ελπίζουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή να αυξηθεί η κίνηση, γιατί φέτος είναι πολύ δύσκολα για την αγορά και για τον κόσμο βέβαια.

Υπάρχει μεγάλη κίνηση στις λαμπάδες. Παρά τα μέτρα, το έθιμο από τους νονούς τηρείται και όλοι κοιτούν να κάνουν το καλύτερο για το βαφτιστήρι τους.

Νίκος Σιαψάλης
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας

Σίγουρα η κίνηση είναι σχετικά αυξημένη, αλλά μόνο συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Η αγορά αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ο κόσμος είναι διστακτικός, προσέχει τα έξοδα του, υπάρχει έλλειψη χρημάτων και αυτό θα φανεί όταν η αγορά μαζί με την εστίαση μπουν κάποια στιγμή σε κανονικούς ρυθμούς.
Είναι δύσκολα, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο, κυρίως αυτές τις μέρες.

Οι συμπολίτες μας, να προτιμήσουν τα καταστήματα της πόλης μας. Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας, της τοπικής κοινωνίας.
Εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και να χουμε όλοι καλύτερες μέρες.

Όλη η επικαιρότητα