Ηλεία

Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Το «μπράβο» είναι λίγο…

Τιμήθηκαν χθες στο Λάτσειο από το δήμο Πύργου οι εθελοντές- καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Με μια σεμνή εκδήλωση, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ο δήμος Πύργου τίμησε στο πρόσωπο των εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στο Λάτσειο, όπου έδωσαν το παρόν οι εθελοντές – καθηγητές που κατά την διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς στήριξαν τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που φέτος θα λειτουργήσει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά…

Όλα αυτά τα χρόνια που το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί δεκάδες εκπαιδευτικοί απέδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στηρίζοντας παιδιά-μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών ενώ ο κατάλογος των επιτυχόντων μαθητών (σ.σ. εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) κάθε χρόνο μεγαλώνει. Χθες ήταν η στιγμή που η πόλη, ο Πύργος, ευχαρίστησε αυτούς τους ανθρώπους, απονέμοντας τους, το ελάχιστο μα τόσο σπουδαίο ηθικά, έναν έπαινο – δείγμα αναγνώρισης της πολύτιμης και ανιδιοτελούς προσφοράς τους…

Τους καθηγητές καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Παπαδημητρίου, που στη συνέχεια ανέφερε ότι «Εκφράζω από πλευράς δημάρχου και όλης της δημοτικής Αρχής τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας για την προσφορά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το οποίο εργαστήκατε αφιλοκερδώς, με μεγάλο μεράκι και ζήλο τη σχολική χρονιά που πέρασε. Με την προσπάθεια και τη συμμετοχή σας αποδεικνύεται εμπράκτως στη κοινωνία ότι στις δύσκολες στιγμές μπορούμε να προσφέρουμε στους συνάνθρωπους μας. Προσφέρατε τις γνώσεις σας και προσπαθήσατε για το καλύτερο δυνατό σε μαθητές που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν είτε σε ομαδική είτε σε ατομική μέθοδο διδασκαλίας και με αυτό τον τρόπο καταφέρατε δεκαοκτώ παιδιά-μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές, να εισαχθούν σε τμήματα-σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Να είστε υπερήφανοι γι` αυτό και να συνεχίστε το έργο σας».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Χρήστος Αθανάσουλας που οκτώ χρόνια πριν έβαζε μπροστά την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου κινητοποιώντας –με όλες του τις δυνάμεις- αλληλέγγυους καθηγητές –και όχι μόνο- για να γίνει η δομή αυτή πραγματικότητα για την πόλη του Πύργου…

«Όλα αυτά τα χρόνια θεωρούμε ότι κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία. Κάνουμε και το καθήκον μας απέναντι στη πόλη, στο βαθμό που έχουμε καταφέρει αυτά τα οκτώ χρόνια να την προβάλλουμε σε όλη τη χώρα, λειτουργώντας ένα από τα 3-4 μεγαλύτερα Κοινωνικά Φροντιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Συγχαρητήρια σε όλους, παρόντες και απόντες και συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα. Ήδη τέσσερα ακόμα Κοινωνικά Φροντιστήρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί με τη δική μας καθοδήγηση», είπε ο κ. Αθανάσουλας.

Πρόσθεσε δε πως «Η φετινή χρονιά ξεκινά πιο περίεργα και πιο δύσκολα απ` όλες τις άλλες γιατί υπάρχει και η πανδημία που προβληματίζει κάποιους που θα ήταν μαζί μας και δεν το αποφασίζουν ακόμα.

Παρ` όλα αυτά, ήδη, έχουμε μαζευτεί 28 εθελοντές και για την καινούργια χρονιά για να βοηθήσουμε τα παιδιά του Λυκείου. Αναγκαστικά η μη προσέλευση, ακόμα, κάποιων εθελοντών θα μας κάνει να μην δεχτούμε άλλα παιδιά. Ήδη υπάρχουν περιπτώσεις μαθημάτων στην Α` και Β` Λυκείου που δεν θα τα δεχτούμε γιατί δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά που καταγγέλλουμε, δηλαδή μαθήματα σε τμήματα με πάνω από 15 μαθητές.

Είμαστε υπερήφανοι για την  βοήθεια που προσφέρουμε σε παιδιά όχι μόνο του δήμου Πύργου αλλά και του δήμου Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως».

Όλη η επικαιρότητα