Αθλητισμός Ηλεία

Κολυμβητήριο Ήλιδας: «Ζωντάνεψε»… και πάλι

Με επιτυχία η προαγωνιστική ημερίδα Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων της Κ.Ο.Ε.

Με  αρκετά μεγάλη συμμετοχή από κολυμβητές και κολυμβήτριες  από όλη την Πελλοπόμησο και τα Ιόνια Νησιά, διεξήχθησαν  το περασμένο Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 στο δημοτικό  κολυμβητήριο Αμαλιάδας, οι θερινοί αγώνες, προαγωνιστικών κατηγοριών (9-12 ετών),  που διοργάνωσε  η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου της Κ.Ο.Ε., σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιδας!

Τι δήλωσαν οι  διοργανωτές:

ΝΙΚΟΣ  ΞΥΛΟΥΡΗΣ (Έφορος  Κολύμβησης – Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας):

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που επιστρέφουν οι αθλητές και πάλι σε αγωνιστική δραστηριότητα, μετά από 1,5 χρόνο ακριβώς!

Είναι τα μικρά παιδιά , η επόμενη γενιά  των μεγάλων αθλητών που θέλουμε  να βγάλουμε, από ηλικίας 9 έως 12 ετών! Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτή θα είναι η αρχή, και ότι από εδώ και πέρα δεν θα έχουμε πάλι κλειστά κολυμβητήρια, έτσι ώστε να προχωρήσει και πάλι μπροστά ο αθλητισμός, και να επιστρέψουμε, εκεί που ήμασταν προ εποχής κορωνοιού»!

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΠΕΡΗΣ(Δήμαρχος Ηλιδας):

«Η σημερινή(προχθεσινή), είναι μια σημαντική διοργάνωση, όχι μόνο γιατί περιλαμβάνει  όλους τους συλλόγους της Πελοποννήσου  και Ιονίων Νήσων, που είναι μιας μεγάλης σε έκταση περιοχής, όσο κυρίως  γιατί επίσημα,  μετά από μια διετία δυσκολίας, λόγω της πανδημίας που διανύουμε, το κολυμβητήριο που είχε τεθεί στο περιθώριο, λειτούργησε!

Και μιλάμε για ένα κολυμβητήριο, που μπορώ να πω, ότι είναι το καλύτερο ανοιχτό της χώρας μας, το οποίο το βρήκαμε «ρημαγμένο» και προβληματικό,  για μια πενταετία που το αφήσαμε στους προηγούμενους, και με πολύ μεγάλη προσπάθεια, σύντομα καταφέραμε  να το βάλουμε σε λειτουργία! Διορθώνουμε σιγά – σιγά  τις φθορές και τις ζημιές τις οποίες  είχε υποστεί, ώστε όταν με το καλό ξεφύγουμε από την πανδημία, και μπει σε πλήρη και ελεύθερη λειτουργία, να είναι το κολυμβητήριο που αφήσαμε για την πόλη, για τον Δήμο Ηλιδας, για το Ν. Ηλείας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ώστε να γίνονται τέτοιοι αγώνες! Να πω βέβαια ότι εδώ τηρούνται οι όροι που έχουν τεθεί από την πολιτεία, οι θεατές είναι όλοι εμβολιασμένοι και φυσικά όλα τα παιδιά έχουν κάνει το τεστ που απαιτείται, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν!

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΠΑΚΕΛΑΣ (Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. ο «ΗΛΕΙΟΣ» του Δήμου ΗΛΙΔΑΣ  και Υπεύθυνος Αθλητικών Κέντρων , περιοχής Αμαλιάδας):

«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή για την Αμαλιάδα και το Δήμο Ηλιδας!

Ένα  έργο πρότυπο για την περιοχή και ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα,, όπως είναι το κολυμβητήριο της πόλης, ξαναπαίρνει ζωή, μετά από μια περίοδο ύφεσης οικονομικής και υγειονομικής! Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί παρουσιάζουμε έναν αέρα εξωστρέφειας , διοργανώνοντας τους αγώνες Προπονήσου και Ιονίων Νήσων με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, να έχει κατέβει στην πόλη μας! Κάτι που αποδεικνύεται  και από την πληρότητα των ξενοδοχείων της περιοχής! Θέλω να ευχαριστήσω με την ευκαιρία αυτή, από καρδιάς, όλους τους συνεργάτες μου, χωρίς τους οποίους  δεν θα μπορούσαμε  να κάνουμε τίποτα από  όλα αυτά! Θεωρώ δε ότι πρόκειται  για μια απόλυτα επιτυχημένη  διοργάνωση, η οποία πληροί όλους τους όρους της πολιτείας και πάνω από όλα, όλους τους υγειονομικούς κανόνες!

Με αυτή τη διοργάνωση, κλείνουμε  την καλοκαιρινή σεζόν! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κλείνουμε  και τις δραστηριότητες μας ! Αντιθέτως τώρα ξεκινάμε! Καθώς από Σεπτέμβρη, θα βρεθούμε και πάλι  μέσα στα πράγματα, για νέες διοργανώσεις εφάμιλλες και ίσως… μεγαλύτερες»!

Ο  ΑΡΙΩΝ  ΑΜΑΛΙΆΔΑΣ  ευχαριστεί!

Ο ΑΡΙΩΝ Αμαλιάδας συμμετείχε στην ημερίδα της Κ.Ο.Ε που διεξήχθη το Σάββατο 24 Ιουλίου στο κολυμβητήριο Ήλιδας.  Η παρουσία των παιδιών μας ήταν πραγματικά ανώτερη των περιστάσεων και του ελάχιστου χρόνου προπονήσεων! Και βέβαια σε αυτό συνέβαλε η σημαντική και πολύτιμη καθοδήγηση του προπονητή της ομάδας μας, του κ. Γιάννη Βυθούλκα, που προπόνησε με πραγματικό ζήλο τους αθλητές μας, παρά τις αντιξοότητες και τους περιορισμούς λόγω covid! Ευχόμαστε στους αθλητές μας και εις άλλες επιτυχίες και του χρόνου με υγεία! Και φυσικά για αυτήν την υπέροχη μέρα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ήλιδας, αλλά και τον προπονητή της ομάδας μας, κ. Γιάννη Βυθούλκα, που δίχως την πολύτιμη βοήθεια του, η ημερίδα προαγωνιστικών αγώνων Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων, δεν θα είχε την ίδια επιτυχία!  Όσο και αν υπήρχαν κάποιες δυσκολίες και κάποιες διαβολές, οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν, εν τέλη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους φιλοξενούμενους, από όλη την Πελοπόννησο και τα νησιά μας! Και ασφαλώς ο ΑΟ ΑΡΙΩΝ, ως μοναδικός εκπρόσωπος της πόλης μας, μα και οικοδεσπότης των υπολοίπων ομάδων στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων! Ευχόμαστε σε όλους σας, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και σας δίνουμε ραντεβού για το Σεπτέμβρη, με υγεία!

Όλη η επικαιρότητα