Ηλεία

Κορωνοϊός: Έκλεισαν τα νηπιαγωγεία Βρίνας και Αμπελώνα – Σε καραντίνα μαθητής Λυκείου

Με απόφαση της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης, αλλά και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ανακοινώθηκε επίσημα χθες η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του νηπιαγωγείου Βρίνας και του νηπιαγωγείου Αμπελώνα για 14 ημέρες, λόγω κρούσματος COVID-19 σε συγγενικό πρόσωπο εκπαιδευτικών των δύο συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα το νηπιαγωγείο Βρίνας θα μείνει κλειστό από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 έως και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, ενώ το νηπιαγωγείο Αμπελώνα θα μείνει κλειστό από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε φυσικά για την ασφάλεια των παιδιών που φοιτούν στα ανωτέρω σχολεία, καθώς επίσης και των υπολοίπων εκπαιδευτικών. Πάντως για άλλη μία φορά να σημειωθεί ότι οι δύο εκπαιδευτικοί δεν έχουν βγει θετικοί στον ιό και η εξέλιξη αυτή αφορά περισσότερο την τήρηση των οδηγιών πού υπάρχουν από τον ΕΟΔΥ για παρόμοιες περιπτώσεις.

Σε καραντίνα μαθητής Λυκείου

Επίσης όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε μαθητής λυκείου από περιοχή του κάμπου, να μείνει στο σπίτι του για 14 ημέρες και αυτό διότι είναι στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Και αυτή η απόφαση πάρθηκε καθαρά για λόγους ασφάλειας των υπολοίπων μαθητών και των εκπαιδευτικών του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος. Άλλωστε δίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή σε ότι αφορά τα θέματα ασφάλειας στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όχι μόνο της Ηλείας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας για την αποφυγή της διάδοσης του covid-19.

Επιστρέφουν στα μαθήματα, αρνητικός στον ιό εργαζόμενος του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Μετά από την εξέλιξη που είχαμε με τον μαθητή, γιο εργαζόμενης στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, πού στον επανέλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε νοσήσει από covid-19, αναμένεται να ανοίξει και πάλι η τάξη του εν λόγω μαθητή και να επιστρέψουν όλα τα παιδιά κανονικά στα μαθήματα.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι σε επανέλεγχο που έγινε σε εργαζόμενο στον τομέα καθαριότητας του Δήμου, που αρχικά αναφέρθηκε ως θετικός, τελικά αποδείχτηκε αρνητικός, κάτι που για άλλη μία φορά δείχνει ότι τα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ δεν έχουν 100% εγγυημένο αποτέλεσμα.

Χθες εξάλλου δεν είχαμε κανένα νέο κρούσμα στην περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Όλη η επικαιρότητα