Κινηματογράφος Κόσμος

Κορωνοϊός: Έφτιαξαν πλωτό σινεμά με γόνδολες και είναι απόλυτα ασφαλές (Εικόνες)

Oι Φιλιππίνες είναι μια χώρα που έχει εφαρμόσει ένα από τα πιο σκληρά lockdown στον κόσμο μιας και έχει τα περισσότερα κρούσματα στην Νοτιοανατολική Ασία, μετά από την Ινδονησία. Τα σινεμά είναι κλειστά από τον προηγούμενο Μάρτιο αλλά τώρα, φαίνεται πως κάποιοι βρήκαν τη λύση να τα ανοίξουν παρά τις δύσκολες συνθήκες.
Σε ένα σκηνικό που θυμίζει Βενετία, στήθηκε ένας υπαίθριος κινηματογράφος στο νερό που αντί για θέσεις έχει… γόνδολες!

Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία μέσα από τις μικρές βάρκες οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Το εισιτήριο κοστίζει μόλις 500 pesos, 10 περίπου ευρώ δηλαδή.

Όσοι επισκέπτονται το σινεμά πρέπει να έχουν μαζί τους ένα ζευγάρι ακουστικά, για να μπορούν να ακούν τον ήχο της ταινίας που μεταδίδεται μέσω μιας ειδικής ραδιοσυχνότητας στο χώρο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του κινηματογράφου, αυτού του είδους οι ενέργειες είναι απαραίτητες όχι μόνο για να εμψυχωθούν οι πολίτες αλλά και για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στην κινηματογραφική βιομηχανία να επιβιώσουν. Τα υπαίθρια σινεμά έχουν αρχίσει να γίνονται τάση σε αρκετές χώρες του πλανήτη, μιας και είναι ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσει κανείς μια ταινία με ασφάλεια.

Όλη η επικαιρότητα