Αχαϊα Ηλεία

Κορωνοϊός: Αγωνία για 27χρονο – Διεκομίσθη από την Μανωλάδα στο Ρίο σε κωματώδη κατάσταση

Ακούστε το άρθρο

Ένας 27χρονος αλλοδαπός εργάτης γης διακομίσθηκε χθες (Τετάρτη 18/11), από την Μανωλάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με πολύ σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού, σε κωματώδη κατάσταση.

Ο νεαρός άνδρας, διασωληνώθηκε αμέσως ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για αυτόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δοθεί εντολή από το νοσηλευτικό ίδρυμα στον ΕΟΔΥ, ώστε να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο στην Μανωλάδα, για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του 27χρονου, και να διενεργηθούν τα απαραίτητα τεστ.

Επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας έχουν επιβεβαιωθεί δύο
κρούσματα.

Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το thebest.gr, ξεπέρασαν κατά πολύ τους 50 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας. Χθες ήταν 49 ενώ σήμερα ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται έφτασε τους 57.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από την 6η ΥΠΕ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται στην κλινική 22 ασθενείς και στη ΜΕΘ άλλοι έξι. Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται δύο μοναχές από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Βερίνο Συμπολιτείας καθώς κι ένας άνδρας, που αποτελεί επαφή.

Από την άλλη, στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, νοσηλεύονται στην κλινική 24 ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ βρίσκονται 5 ασθενείς. Θετικό είναι ότι αποσωληνώθηκε ένας 66χρονος ο οποίος όμως παραμένει στη ΜΕΘ.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, βρέθηκαν την Τετάρτη πέντε συνολικά μοναχές και ένας επισκέπτης μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Βερίνο Συμπολιτείας. Τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν έδειξαν ότι δύο καλόγριες είναι θετικές, όπως και ο άνδρας.

Σε τεστ υποβλήθηκαν και άλλες μοναχές, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα είναι πραγματικά τα κρούσματα μέσα στη Μονή που παραμένει σε καραντίνα και δεν μπορεί κανείς, για λόγους προσευχής, να την επισκεφθεί.

Στο μεταξύ ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, παραμένει στον χώρο που μόνιμα διαμένει στο «Χάνι της Βοστίτσας».

Όλη η επικαιρότητα