Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κορωνοϊός: Ανεβαίνει επίπεδο η Ηλεία – Αυστηροποίηση ελέγχων για το Covid-19

Η είσοδος της Ηλείας στους νομούς προς επιτήρηση  για το θέμα της διάδοσης του κορονοϊού,  έχει ενεργοποιήσει τους οργανισμούς υγείας που επιχειρούν με μέτρα πρόληψης να περιορίσουν την έκταση της διασποράς στον πληθυσμό.

Κύριο “όπλο” στην προσπάθεια αυτή είναι η αυστηροποίηση και εντατικοποίηση  των ελέγχων, μία ευθύνη, μέρος της οποίας έχει ανατεθεί στην Περιφέρεια και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, που θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε πράξη…

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και μία σειρά συναντήσεων και συσκέψεων που θα γίνουν μετά από πρωτοβουλία της Π.Ε. Ηλείας, με φορείς που εκπροσωπούν τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και γενικότερα την κοινωνία προκειμένου να συζητηθεί η αναγκαιότητα της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μέτρων που ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχει ανακοινώσει.

«Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, δημιουργούν σε όλους μας νέες υποχρεώσεις και αυξημένη ετοιμότητα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής Επιδημιολόγων, τόσο οι Αυτοδιοικητικοί φορείς όσο και οι πολίτες, οφείλουμε να επιδείξουμε υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και να περιφρουρήσουμε όσα καταφέραμε τους προηγούμενους μήνες.  Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν ενώ το  μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας και εκπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων και του Επιμελητηρίου Ηλείας», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος .     

Δηλαδή θα γίνεται έλεγχος  στις επιχειρήσεις για την τήρηση της χρήσης της μάσκας. Επίσης  στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση του ωραρίου, της απόστασης, της μάσκας και της αποφυγής συνθηκών συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  είναι πολύ πιθανό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να έρθει στο νομό προκειμένου να κάνει δειγματοληπτικά τεστ στους κατοίκους του νομού , ώστε να αποκτήσει μία καλύτερη εικόνα για τον βαθμό διασποράς του covid-19 στην Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα