Ηλεία

Κορωνοϊός: Ανησυχία… και τεστ στην Εφύρα!

Ακούστε το άρθρο

Έντονη είναι η ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Πηνείας και κυρίως στην Εφύρα.

Ανεπίσημες πληροφορίες, αλλά και φήμες περί αρκετών κρουσμάτων, «φουντώνουν» στο χωριό, ενώ αρκετοί γονείς και γειτονικών περιοχών, έχοντας θορυβηθεί και κάποιοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο της Εφύρας. Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που ζητούν να κλείσει το σχολείο για κάποιο διάστημα.

Οι γονείς ενημέρωσαν τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε την περιφερειακή διεύθυνση για την κατάσταση. Ωστόσο ο νόμος, όπως μας δήλωσε, είναι σαφής και ο οποίος λέει ότι «το σχολείο δεν μπορεί να κλείσει εφόσον δεν έχει σημειωθεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη σχολική κοινότητα».

Εν τω μεταξύ, αύριο στην Εφύρα και συγκεκριμένα στο Περιφερειακό Ιατρείο θα διενεργούνται δωρεάν rapid test από κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ. Τα τεστ θα γίνονται από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και στόχος είναι η πρόληψη και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στη διαδικασία, θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το ΑΜΚΑ και διαθέσιμο τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Όλη η επικαιρότητα