Ελλάδα

Κορωνοϊός – Βατόπουλος: Μένει η απαγόρευση κυκλοφορίας, αργεί η εστίαση

Ακούστε το άρθρο

Την άποψη πως θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ (σ.σ. τώρα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00) εξέφρασε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Τι είπε για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, την Παρασκευή οι αποφάσεις για γυμνάσια και λύκεια. 

Εκτός από τον κορωνοϊό που “ήρθε για να μείνει”, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, φαίνεται ότι και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα… φύγει άμεσα. «Με την απαγόρευση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις τον μη αναγκαίο συνωστισμό», τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (20.01.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, εκτίμησε επίσης ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει ακόμα και πως θα κριθεί από το πως θα πάει η επιδημία μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις σκέψεις να ανοίξουν τα χιονοδρομικά, κάτι που προϋποθέτει μετακινήσεις και αυτές τις… φοβάται όπως είπε. Δεν απέκλεισε τα επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα αλλά πρόσθεσε ότι ακόμη δεν μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Αναφορικά με την μετάλλαξη του κορονοϊού ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογράμμισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα, δηλαδή ένας άνθρωπος κολλάει περισσότερους ανθρώπους αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη. Και διεμήνυσε ότι η εμφάνιση της μετάλλαξης κάνει πιο σημαντική την τήρηση των μέτρων.

Όλη η επικαιρότητα