WEB tv Ηλεία

Κορωνοϊός: Δέκα κρούσματα χθες στην Ηλεία – Μεγάλη η ανησυχία στο Καράτουλα

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην κοινότητα Καράτουλα, αλλά και σε όλο το δήμο Πύργου μετά τα τουλάχιστον τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή (χθες ανακοινώθηκε ότι στην Ηλεία είχαμε 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού).

Το θετικό είναι ότι ήταν άμεσα τα αντανακλαστικά του δήμου Πύργου στο άκουσμα των αυξημένων περιστατικών κορωνοιού στο Καράτουλα, αφού από νωρίς χθες το πρωί ο δήμαρχος Πύργου κος Τάκης Αντωνακόπουλος, καθώς και ο γενικός γραμματέας του δήμου κος Γιάννης Βαρελάς έκαναν όλες τις απαραίτητες κινήσεις και επικοινώνησαν με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να γίνει ταχύτατα ο έλεγχος για covid-19 στους κατοίκους της κοινότητας.

Συγκεκριμένα επικοινώνησαν με τον συντονιστή του EOΔY της 6ης ΥΠΕ κο Χαράλαμπο Μπακόπουλο ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να βρεθεί χθες το μεσημέρι στο Καράτουλα, προκειμένου να προβεί στην ιχνηλάτηση επαφών, των επιβεβαιωμένων έως τώρα κρουσμάτων. Ε ξετάστηκαν μάλιστα περίπου 20 άτομα, που είχαν επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Θοδωρής Κλειδέρης: «Υπάρχει φόβος, όλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους»

Για την κατάσταση στο Καράτουλα μίλησε χτες την ΟΡΤ ο Πρόεδρος του τοπικής κοινότητας κος Θοδωρής Κλειδέρης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά.

” Ήρθαν από τον ΟΕΔΥ το μεσημέρι και πήρανε 20 δείγματα από τους πιο κοντινούς που ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Αναμένουμε τις απαντήσεις αύριο-μεθαύριο, αφού μας τόνισαν ότι είναι κάπως πιεστικά τα πράγματα αυτή τη στιγμή, αφού έχουν πολλά δείγματα να αναλύσουν. Σίγουρα ψυχολογικά τα πράγματα είναι δύσκολα, όλο το χωριό φοβάται, δεν βγαίνει έξω. Τα άτομα τα οποία έδωσαν δείγματα θα παραμείνουν απομονωμένα, κάτι που τους τόνισαν και από το ΕΟΔΥ, ότι δηλαδή δεν πρέπει να βγουν έξω έως ότου τους πάρουν τηλέφωνο. Από κει και πέρα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της κοινότητας, αφού από χθες που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα, ήδη άρχισαν να μη βγαίνουν έξω, επικοινωνούν μόνο τηλεφωνικά και όλο αυτό το σκηνικό είναι σίγουρα πολύ ανησυχητικό”.

Να τονιστεί εδώ ότι θετικοί στον κορωνοϊό έχουν βρεθεί ένας αυτοκινητιστής, ο οποίος μάλιστα μετέφερε παιδιά νηπιαγωγείου της περιοχής, ο πατέρας του, ένας ιερέας, καθώς και μία εκπαιδευτικός, στο Λύκειο Καράτουλα, το οποίο όμως δεν πρόκειται προς το παρόν να κλείσει, αφού η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός ήταν σε άδεια τις τελευταίες ημέρες, όταν και διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον ιό και έχει τεθεί από μόνη της σε καραντίνα. Πάντως και η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και αναμένεται να αποφασίσουν στις επόμενες ημέρες, τι πραγματικά θα γίνει, αφού τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί αφορούν και τις εκπαιδευτικές δομές της κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής.

Κρούσματα σε Πύργο και αλλοδαπούς  

Πέρα όμως από το Καράτουλα, κρούσματα του ιού έχουν παρατηρηθεί και στην πόλη του Πύργου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι θετικός και υπάλληλος του γενικού νοσοκομείου Πύργου, όπως και άλλοι κάτοικοι του δήμου, οι οποίοι έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις και ήδη είναι και αυτοί σε κατ’ οίκον περιορισμό για να αποφευχθεί η διάδοση του ιού.

Θέμα και μάλιστα μεγάλο υπάρχει και με τους αλλοδαπούς στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και συγκεκριμένα σε αυτούς που διαμένουν σε Καλλίκωμο και Βρίνα, αφού είναι παραπάνω από τέσσερα με πέντε τα επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα και ήδη ο δήμος έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια, όπως τόνισε και ο δήμαρχος ο κος Σάκης Μπαλούκος, για να δοθεί λύση σε αυτή την κατάσταση, αφού πολλοί από αυτούς τους αλλοδαπούς δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής στην Ελλάδα και φυσικά είναι πολύ δύσκολο να εξεταστούν για το αν είναι θετικοί στον ιό ή όχι. Το θετικό είναι ότι οι αλλοδαποί δεν μένουν μέσα στην Βρίνα ή στο Καλλίκωμο, αλλά σε χώρο που απέχει από τις κοινότητες, αν και έχουν εργαστεί τόσο σε λιοστάσια, όσο και σε άλλες καλλιέργειες.

Όλη η επικαιρότητα