Ηλεία

Κορωνοϊός – Δήμος Πηνειού: «Να συνεργασθούν οι Ρομά» – Βρέφος 3 μηνών στο Ρίο

Δυστυχώς οι Ρομά είναι μια κοινότητα που στην πλειονότητά της δεν τηρεί τα μέτρα προφύλαξης κατά του covid-19 , αδιαφορεί για τους ελέγχους που γίνονται από τον ΕΟΔΥ δεν συνεργάζεται  με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος διασποράς από κρούσμα που θα εμφανιστεί στην κοινότητα.

Προχθές ένα βρέφος τριών μηνών  από τη Γαστούνη, μεταφέρθηκε από τους ρομά γονείς του στο νοσοκομείο. Αρχικά το βρέφος νοσηλεύτηκε στο Γ.Ν. Ηλείας στην παιδιατρική κλινική, σε θάλαμο για περιστατικά covid, αλλά στην συνέχεια με υψηλό πυρετό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Με αφορμή αυτό το  περιστατικό ο Δήμος Πηνειού που βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, θα πραγματοποιήσει ύστερα από συνεννόηση του ΕΟΔΥ ειδικά για την κοινότητα Ρομά νέο δειγματοληπτικό έλεγχο rapid test και κάνει έκκληση στους Ρομά να συνεργασθούν.

Για το θέμα ο αναπληρωτής δήμαρχος και ιατρός καρδιολόγος κ. Γιώργος Παναγούλιας δήλωσε στην «Πατρίς»:

«Ο Δήμος Πηνειού βρίσκεται σε εγρήγορση για την πορεία των κρουσμάτων covid-19. Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα στο 2ο Δημοτικό και σε συνδημότες μας λάβαμε όλα τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο μέτρα και είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ για διενέργεια συνεχών ελέγχων rapid test.

Νέος έλεγχος

Και ο κ. Παναγούλιας συνέχισε: «Όσον αφορά το τελευταίο κρούσμα κορονοϊού σε βρέφος σε  κοινότητα Ρομά στη Γαστούνη, ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος , η δημοτική αρχή,  έχουμε προσπαθήσει μέσω του Κέντρου Κοινότητας Ρομά , του διαμεσολαβητή και των υπεύθυνων φορέων , να πείσουμε όλη την κοινότητα Ρομά να τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Μάλιστα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ είχαμε διοργανώσει έλεγχο rapid test πριν από μερικές μέρες μόνο για τους κατοίκους της  κοινότητα  Ρομά. Δυστυχώς παρά την κινητοποίηση των φορέων και προσωπικά του δημάρχου, η προσέλευση ήταν πολύ μικρή. Με εντολή του δημάρχου ήρθαμε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και πάλι έλεγχος σε αυτή την ομάδα των κατοίκων. Αυτή τη φορά ελπίζουμε να υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Πέρυσι ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, εγώ και δημοτικοί σύμβουλοι με το Κέντρο Κοινότητας, είχαμε επισκεφθεί τους  Ρομά και μοιράσαμε ενημερωτικά έντυπα με τα μέτρα προστασίας κατά του covid -19 ενώ μοιράσαμε και υγειονομικό υλικό. Επίσης έχουν ενημερωθεί ότι σε περίπτωση που υπάρχει ύποπτο κρούσμα να μας ενημερώνουν ώστε να αντιδρούμε άμεσα για να αποτρέψουμε την διασπορά στην Κοινότητα».

 

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα